Ott Tänak törmäsi heti ikävään ongelmaan

Viron MM-ralli pärähti torstaiaamuna käyntiin testierikoiskokeen merkeissä.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin Ott Tänak on yksi kilpailun suurimmista suosikeista, ja virolaistähti olikin loistavassa vauhdissa heti testipätkän ensimmäisellä ajokierroksella.

Tänak latasi taululle pohja-ajan Ford Puma Rally1 -autollaan lyötyään Toyotan Kalle Rovanperän 1,1 sekunnilla. Loistavasta ajastaan huolimatta Tänak törmäsi heti ikävään ongelmaan kotikilpailussaan.

Tänakin haastattelu ensimmäisen testivedon jälkeen ei kuulunut kunnolla suorassa lähetyksessä, mutta tiettävästi virolaiskuljettaja kertoi, että hänen autonsa moottorissa on jotain vialla.

Tänakin ongelmat käyvät hyvin ilmi videolta, joka on kuvattu testierikoiskokeen maalissa.

https://twitter.com/Karlip1/status/1681917201819860992

Jos videoupotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tänak suuntasi vetonsa jälkeen testierikoiskokeen lähellä sijaitsevaan etähuoltoon. Tänak ei kuitenkaan pääse enää testipätkälle, koska vaurioita ei pystytty korjaamaan metsän siimeksessä.

Tänak ajoi testierikoiskokeen vain kerran läpi. Ongelmien vuoksi Ford Puma hinattiin lopulta kohti Tarttoon kilpailun varsinaiselle huoltoalueelle, missä M-Sport voi aloittaa korjaustoimenpiteet ennen kilpailun lähtöseremonioita.

Viron MM-rallin testierikoiskoe on yhä käynnissä. Kilpailu pärähtää kunnolla käyntiin torstai-iltana, jolloin ajetaan sorarallin avaava yleisöerikoiskoe Tartossa.

Katso alta Viron MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä