Ott Tänak ei vaivaa päätään rallin MM-sarjan kuumimmalla aiheella – ”Ihmiset tietävät, mitä haluan”

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyota-kuljettaja Ott Tänakin pistejohto rallin MM-sarjassa supistui merkittävästi viikko sitten ajetussa Turkin MM-rallissa.

Tänakilla oli 33 pisteen etumatka Hyundain Thierry Neuvilleen ja 40 pisteen kaula Citroenin Sebastien Ogieriin ennen Turkin sorakisaa. Tänak koki keskeytyksen kauden rankimmassa kisassa, kun hänen Toyotastaan petti elektroninen ohjausyksikkö. Turkissa voiton ottanut Ogier harppasi vain 17 pisteen päähän Tänakista, joka sai ainoastaan viisi MM-pistettä Power Stage -erikoiskokeen voitosta.

Toyota Yaris WRC -auton suorituskyky ei ollut parhaimmillaan Turkissa. Tänak luottaa, että kauden kolmessa viimeisessä osakilpailussa hän pystyy taistelemaan voitoista ja ensimmäisestä mestaruudestaan.

– Toivottavasti vaikeat kilpailut ovat nyt takanamme. Tulevissa ralleissa olemme aiemmin olleet vahvoja ja suorituskykyisiä, Tänak kertoo rallin MM-sarjan nettisivuilla.

– Emme odottaneet, että olisimme nopeimpia Turkissa. Siitä huolimatta meillä olisi nyt enemmän pisteitä, jos asiat olisivat menneet normaalisti. Onneksi saimme jotain Power Stagelta.

Tänakin tulevaisuus on rallin MM-sarjan tämän hetken kuumin peruna. Virolaistähden Toyota-sopimus umpeutuu tämän vuoden lopussa, ja kilpailevista talleista Hyundai ja M-Sport Ford ovat yrittäneet houkutella kuljettajaa. Tosin Turkissa sekä Hyundain että M-Sportin pomot antoivat ymmärtää, että neuvottelut Tänakin kanssa ovat päättyneet tai jäissä.

Tänak ei ole vaivannut päätään aiheella.

– Olen keskittynyt koko kauden ajan vain mestaruustaistoon, eikä tilanne ole muuttunut siitä mihinkään. Haluan päättää tämän vuoden täydellisellä tavalla, mutta mestaruus ei näköjään tule helpolla.

– Minulla on taustalla useita ihmisiä, jotka tekevät töitä ensi vuoden eteen. On tärkeää saada nämä asiat selvitettyä. Minulla ei ole juurikaan tehtävää sillä suunnalla, enkä anna näiden asioiden häiritä. Ihmiset tietävät, mitä haluan ensi vuodelta, joten minä voin keskittyä Walesin ralliin, Tänak viittaa seuraavaan osakilpailuun.

Katso alla olevalta videolta, mitä Walesin MM-rallissa on luvassa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja