Rallitähti karmeassa kisaonnettomuudessa Intiassa – kolme kuoli

Gaurav Gill
Gaurav Gill oli mukana viime viikonloppuna ajetussa Turkin MM-rallissa. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Intian rallisarjan osakilpailu sai järkyttävän lopun Rajasthanin osavaltiossa lähellä Pakistanin rajaa lauantaina.

Intialainen rallitähti Gaurav Gill oli osallisena onnettomuudessa, jossa kolme henkilöä sai surmansa. Tietojen mukaan Gill ajoi kilpailun ensimmäisellä erikoiskokeella 145 kilometrin tuntinopeudella mutkassa, kun hän törmäsi moottoripyörään.

– Moottoripyörä oli keskellä tietä. Gaurav yritti parhaansa jarruttaakseen, mutta nopeuden vuoksi hän ei voinut tehdä mitään, Intian kansallisen rallisarjan promoottori Vamsi Merla kertoi.

Onnettomuudessa sai surmansa mies ja nainen sekä heidän nuori poikansa. Kilpailu keskeytettiin heti turman jälkeen.

– Olimme antaneet kyläläisille varoituksia tien sulkemisesta viimeiset 15 päivää. Paikalla oli järjestyksenvalvojia, mutta yksi vainajista oli riidellyt heidän kanssaan. Kun järjestyksenvalvojat katsoivat muualle, mies rikkoi esteen ja meni erikoiskokeelle, Merla sanoi.

Rallin MM-sarjastakin Gill sai vammoja kylkiluihinsa ja hänellä oli hengitysvaikeuksia, mutta hänen henkensä ei ole vaarassa. Häntä pidetään tarkkailussa sairaalassa.

Kuolleen pariskunnan vanhempi poika väitti, että hänen vanhempansa seisoivat tien laidassa moottoripyörän vieressä ja juttelivat hänen nuoremmalle veljelleen, kun Gaurav Gillin auto törmäsi heihin. Pojan mukaan turvallisuusjärjestelyt olivat riittämättömiä rallia varten, mutta poliisi kertoi, että järjestelyt olivat asianmukaiset.

Tiettävästi vihaiset kyläläiset ottivat haltuunsa Gillin ralliauton sekä vaativat korvauksia rallijärjestäjiltä ja Gillin pidättämistä. Paikallinen poliisi tutkii tapausta.

Gill, 37, oli mukana viikko sitten järjestetyssä Turkin MM-rallissa, jossa hänen kilpailunsa päättyi keskeytykseen. Hän on ilmoittautunut vajaan kahden viikon kuluttua alkavaan Walesin MM-ralliin.

Gill on moninkertainen Intian rallisarjan mestari ja hän on voittanut kolmesti Aasian-Tyynenmeren rallisarjan mestaruuden.

Lähteet: indianexpress.com, ndtv.com, news18.com

Katso alla olevalta videolta, mitä Walesin MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,281723″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat