Quantcast

Nyt tärähti hurja huhu: Ott Tänak vaihtamassa tallia rallin MM-sarjassa?

Mikään salaisuus ei ole, että Ott Tänak ei ole tuntenut oloaan kovin mukavaksi tämän kauden aikana rallin MM-sarjassa Hyundain WRC-tallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak siirtyi ison kohun saattelemana maailmanmestaruutensa jälkeen vuoden 2019 lopulla korealaisvalmistajan leiriin Toyotalta. Kaudet 2020 ja 2021 eivät kuitenkaan sujuneet toivotulla tavalla, kun koronapandemian rajoittamalla kaudella Tänak ylsi pronssille ja viime vuonna tuloksena oli vaisusti sarjan viides tila.

Tänä vuonna Hyundai oli varsinkin alkuvuodesta kaukana Toyotan vauhdista, koska tiimi pääsi kehittämään selvästi myöhemmin uutta Rally1-kilpuriaan. Belgialaisen DH Les Sportsin mukaan Tänak olisi saamassa tarpeekseen Hyundain taaperruksesta ja siirtymässä takaisin Malcolm Wilsonin johtamaan M-Sport Fordin rallitiimiin, vaikka ex-mestari ajoikin voittoon Suomen MM-rallissa.

Belgialaissivusto perustaa huhunsa Tänakin rajuihin kommentteihin autostaan viime viikonlopun Suomen osakilpailussa. Kisan jälkeen Tänak myös laittoi verkkokaupassaan kaikki Hyundain värein varustellut fanituotteensa alennusmyyntiin. Tämä voisi belgialaislähteen mukaan kieliä Tänakin jo tehneet päätöksen siirtyä takaisin Fordin rattiin.

– Minun täytyy todella taistella auton kanssa. Se on painajainen ajaa, Tänak muun muassa kommentoi Suomen MM-rallin aikaan.

Lausunnot olivat siinä mielessä outoja, että Tänak johti kisaa alusta saakka ja ajoi lopulta voittoon asti. Belgialaissivusto ihmettelee, kuinka miljoonien eurojen palkkaa nauttivat virolainen voi haukkua autoaan noin rajusti, ellei siten janoa potkuja tiimistä, jolloin sopimuspykälät helpottuisivat Ford-loikkauksen osalta. Tänakilla on tiettävästi sopimus ainakin vielä ensi vuodesta Hyundain kanssa, mutta pykälissä voi olla maininta siirron osalta, jos auton suorituskyky ei ole tarpeeksi hyvä.

Heinäkuun Viron MM-rallin jälkeen Tänak itse torppasi huhut lähdöstään.

– Minulla on sopimus Hyundain kanssa, joten tilanne on melko selvä, Tänak sanoi tuolloin.

Hyundain ongelmana on myös varsinaisen tallipäällikön puute. Tänak ja toinen supertähti Thierry Neuville ovat moneen kertaan vaatineet tiimille uutta vahvaa johtajaa. Juuri ex-pomo Andrea Adamo suostutteli aikoinaan Tänakin Hyundaille ja sai virolaisen tekemään pitkän jatkokontrahdin vakuuttaen, että auton suorituskyky nousee jatkossa.

Fordilla sen sijaan on huutava pula ykköskuskista. Craig Breen ei ole pystynyt lunastamaan odotuksia tällä kaudella. Adrien Fourmaux on puolestaan sortunut jatkuvasti pahoihin virheisiin, eikä Pierre-Louis Loubetin ja Gus Greensmithin kyyti yksinkertaisesti riitä mestaruuskamppailuun.

Tänak ajoi Fordilla pitkään, kunnes siirtyi kaudella 2018 Toyotalle, koska ei halunnut olla Fordilla multimestari Sebastien Ogierin kakkosmies. Jos huhut pitävät kutinsa, voisi edessä olla paluu Fordille. Tänak on ajanut M-Sportilla vuosina 2011-2012 ja 2014-2017.

Tässä skenaariossa kaikissa kolmessa tallissa olisi yksi ykköskorin kuski, Tänak Fordilla, Kalle Rovanperä Toyotalla ja Thierry Neuville Hyundailla.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat