MM-sarjasta tuttu rallikuljettaja varmisti mestaruuden – iso askel kohti suurta unelmaa

Ranskalainen Adrien Fourmaux varmisti lauantaina Britannian rallisarjan mestaruuden.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT

Fourmaux voitti lauantaina Yorkshire-rallin ja tämä riitti varmistamaan hänelle Britannian rallisarjan mestaruuden.

Ranskalainen Fourmaux ajoi brittien rallisarjassa M-Sportin Ford Fiesta Rally2-autolla ja oli sarjassa täysin ylivoimainen.

Fourmaux voitti kauden mittaan kaikki viisi BRC-kilpailua yhdessä kartanlukijansa Alexandre Corian kanssa ja voitti nyt mestaruuden ensi kertaa urallaan.

Ennen Yorkshirea vain skotlantilainen Garry Pearson olisi voinut estää ranskalaisen mestaruuden, mutta hänestäkään ei siihen ollut. Yorkshiren ralli oli vielä perjantaina ihan sekuntipeliä, mutta lauantaina Fourmaux ajoi pohja-ajan kaikille kuudelle pätkälle.

Fourmaux teki samalla myös historiaa. Hän on ensimmäinen ranskalainen kuljettaja koskaan, joka on voittanut Britannian rallisarjan mestaruuden.

Fourmaux toisti myös nykyisen pomonsa tempun. M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson voitti saman sarjan vuonna 1994. Suomalaisista Britannian rallisarjan mestaruuden ovat voittaneet muun muassa Ari Vatanen vuonna 1980 ja Hannu Mikkola vuonna 1978.

Britannian rallisarja jatkuu tämän kauden osalta vielä yhdellä osakilpailulla, mutta se jää ranskalaiselta väliin, sillä hän kisaa samaan aikaan Keski-Euroopan MM-rallissa.

Fourmaux on todennut avoimesti, että hän haluaa palata Rally1-autoon. Ranskalaisen piti ajaa M-Sportin kalustolla jo viime vuonna täysi MM-sarja Rally1-autolla, mutta hän teki kauden mittaan monia virheitä ja sen vuoksi hänet laitettiin sivuun muutamasta kilpailusta. Tällä kaudella hän on ajanut WRC2-luokassa ja on pärjännyt mainiosti.

Nyt hän uskoo olevansa valmiimpi kuin koskaan pääluokkaan ja Britannian rallisarjan mestaruus oli häneltä tietysti kova näyttö pääluokan suuntaan.

Rallin MM-sarja jatkuu kuun vaihteessa Chilessä. Voit katsoa rallin ennakon alta.