Rallikuljettaja haluaa nousta takaisin MM-sarjan pääluokkaan – latasi hyvin itsevarmaa tekstiä

Adrien Fourmaux haluaa palata takaisin rallin MM-sarjan pääluokkaan ja kokee olevansa siihen valmiimpi kuin koskaan.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fourmaux´n oli tarkoitus ajaa jo viime kaudella täysi MM-sarja Ford Pumalla, mutta hän teki kauden mittaan lukuisia virheitä.

Tätä ei luonnollisesti katsottu kovin hyvällä Fordilla ja ranskalainen pistettiinkin hyllylle muutamasta kisasta.

Tällä kaudella Fourmaux on ajanut vahvasti WRC2-luokassa ja uskoo, että nyt hän olisi valmiimpi hyppäämään Rally1-autoon kuin vielä koskaan aiemmin.

– Ihan varmasti. Olen saanut kokemusta, olen saanut itseluottamusta. Tämä on jo 12. kauteni rallikuljettajana, Fourmaux sanoi Dirtfishille.

– Olemme napanneet neljä tai viisi voittoa ja olen saanut kokea kaikki mahdolliset alustat WRC2:ssa. Vauhtia on riittänyt jokaisella niistä ja se on tietysti kaikista tärkeintä, Fourmaux jatkoi.

Ranskalaisen suorituksesta puhuttaessa on hyvä muistaa, ettei Fordin Rally2-auto ole ihan niin kilpailukykyinen kuin vaikkapa Skodan vastaava. Se tietysti nostaa hänen suorituksensa arvoa.

– Toki meillä on ollut joissakin kisoissa epäonnea, kuten mekaanisia ongelmia tai rengasrikkoja, mutta WRC2:ssa on todella vaikeaa ajaa täysin puhdasta kautta. Joskus se on vähän osa tätä lottoa, Fourmaux huomioi.

Tavoitteensa ranskalainen näkee kristallin kirkkaana.

– Tavoitteenani on ollut palata Rally1-auton rattiin jo viime vuoden lopulta saakka. Tiedän, ettei Rally1-luokassa ole montaa paikkaa vapaana, joten joskus täytyy olla vain kärsivällinen. Jos se tarkoittaa sitä, että ajan vielä kauden WRC2-luokassa, niin sitten se on niin, mutta haluan Rally1-luokkaan, Fourmaux linjasi painokkaasti.

Fourmaux ei välttämättä puhu ihan lämpimäkseen. M-Sportin tallipomo Richard Millener on jo vihjaillut aiemmin, että ranskalainen saattaisi hyvinkin tehdä paluun Rally1-auton rattiin jo ensi kaudella.

– Adrien on saanut Rally2-autolla lisää itseluottamusta. Samalla hän on kasvanut ihmisenä ja pärjännyt hyvin kisoissa. Hän on yksi vaihtoehdoistamme, Millener totesi jutussamme, kun häneltä kysyttiin mahdollisia korvaajia Ott Tänakille.

Rallin MM-sarja jatkuu kuun vaihteessa Chilessä. Katso MM-sarjan pistetilanne täältä.

Rallin MM-sarjan edellinen osakilpailu ajettiin aiemmin syyskuussa Kreikassa. Katso rallin huippuhetket alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat