MM-ralli, joka jätti jälkensä historiaan – ”Se oli hienosti toteutettu”

Rallin MM-kauden neljäs osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Kroatiassa haikeissa tunnelmissa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi ajoi kolmanneksi Kroatian MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallit.fin toimittajat Aki Hietavala ja Toni Heinonen niputtavat Rallipodin tuoreessa jaksossa Kroatian MM-rallin tapahtumat, joita he olivat seuraamassa Zagrebissa.

Hyundai-kuljettaja Craig Breenin kuolema järkytti rallimaailmaa vain viikko ennen Kroatian asvalttikisan alkua. Ralli pystyttiin kuitenkin viemään läpi surun keskellä, aivan kuten Breenin perhe oli toivonut.

Kroatiassa järjestettiin kilpailu, joka jää ikuisesti mieleen ja joka jätti jälkensä rallihistoriaan.

– Se oli hienosti toteutettu, miten Craigin muistoa kunnioitettiin Kroatiassa. Kun kisa alkoi, kuskit laittoivat kypärät päähän – osa pystyi paremmin ja osa vähän huonommin sulkemaan murheelliset ajatukset ulkopuolelle, Hietavala kertoo Rallipodissa.

– Kuten sanoit, kun kilpailu alkoi, nämä asiat jäivät hieman taustalle ja itse kukin keskittyi kilpailuun. Se oli ehkä se paras kunnianosoitus irlantilaiskuljettajalle, koska hän rakasti ralliautoilua ja kilpailemista, Heinonen painottaa.

Esapekka Lappi toi Hyundaille henkisesti tärkeän kolmossijan Kroatiasta. Lappi kertoo Rallipodissa, mitä palkintosija merkitsee hänelle ja koko tallille.

Toyotan Kalle Rovanperä jäi puolestaan jo kolmannessa perättäisessä kilpailussaan neljänneksi palkintokorokkeen ulkopuolelle. Pitääkö maailmanmestarin olla huolissaan? Rovanperä antaa tähän suoran vastauksen uudessa jatkossa.

Kuuntele alta Rallit.fin Rallipodin kolmas jakso. Voit kuunnella sen myös Spotifyssa. Muista myös ottaa Rallipodi tilaukseen Spotifyssa!

Kaikki Rallipodin jaksot löytyvät täältä.

Tuoreimmassa Rallipodissa ääneen pääsevät myös Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ja WRC2-luokassa kilpailleet suomalaiskuljettajat Emil Lindholm ja Sami Pajari.

Katso alta video Craig Breenin onnettomuuspaikalta.

Lue myös nämä