Mikko Heikkilän tulos jäi piippuun EM-rallissa, manasi teknisiä ongelmia: ”Ei tänne tulla vain ajamaan ralleja läpi”

Mikko Heikkilän tulos jäi tekniikkamurheiden takia piippuun Latvian EM-rallissa viikonloppuna.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Zoom Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Murheet auton tekniikan kanssa hidastivat nurmijärveläiskuljettajaa jo aika-ajoista lähtien. Ongelmista ja puolen aikasakosta huolimatta Heikkilä taisteli itsensä seitsemänneksi.

Rallin avauspäivänä lauantaina Heikkilä kärsi lähtöpaikastaan sekä ongelmista auton kanssa, mutta kova yritys avauspäivänä tarkoitti viidettä tilaa yötauolle tultaessa.

– Sunnuntaina lähtöpaikka on vähän parempi. Yritetään jatkaa virheittä, tänään niitä ei juurikaan tullut, muutamia ihan pikkujuttuja vain. Toivottavasti ajat parantuvat huomenna, Heikkilä summasi lauantain jälkeen.

Sunnuntai alkoi Heikkilän osalta ikävästi nurmijärveläiskuljettajan saatua 30 sekunnin aikasakko takaperän vaihdon kestettyä hieman odotettua kauemmin. Huoltotyöt kuitenkin kannattivat, sillä nyt tasaisesti neljällä pyörällä vetävällä autolla päätöspäivän erikoiskokeille hyökännyt Heikkilä oli iskussa aamun lenkillä kellottaen kaksi toiseksi nopeinta aikaa.

– Meillä on ollut takalukko rikki koko kilpailun ajan, se on päässyt luistamaan ja hävittänyt takavetoa tehon alla. Kiitokset tiimille vian löytämisestä huollossa. Mieluummin otan aikasakon ja toimivan auton, mukavampaa ajaa neli- kuin etuvetoisella autolla. Pääasia, että vika löytyi, Heikkilä kertoi.

Sunnuntain päätöslenkin Heikkilä avasi kellottamalla yli kaksi sekuntia nopeamman ajan kuin muut. Lopulta Heikkilä oli maaliviivalla seitsemänneksi nopein. Sunnuntaina Heikkilä oli koko porukan toiseksi nopein kuski kisan ylivoimaisesti voittaneen isäntämaan Martins Sesksin jälkeen.

– Positiivista on, että jo aika-ajossa vaivannut vika löytyi, mutta muutoin päivä on ollut turhauttava. Ei tänne tulla vain ajamaan ralleja läpi. Vauhti tuntuisi riittävän sorakisoissa podiumille, mutta aina on jotain harmia, johon ei välttämättä voi itse vaikuttaa, Heikkilä manasi.

Vaikka tulos ei ollut sitä, mitä Skoda-kuljettaja lähti Latviasta hakemaan, sunnuntain vauhti oli lähempänä totuttua Heikkilää. Suuntaus on jo seuraavaan osakilpailuun Ruotsissa heinäkuun alussa.

– Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneillemme ja pahoittelut, ettei vieläkään onnistuttu. Kovasti yritettiin, ja yritetään vastaisuudessakin. Tiimille myös isot kiitokset, he joutuivat tekemään vähän enemmän hommia kun jouduimme vaihtamaan moottorin testien jälkeen. Myös Michelinille kiitos monenlaisissa olosuhteissa loistavasti toimineista renkaista, Heikkilä päätti.

Rallin EM-sarja jatkuu Royal Rally of Scandinavialla Ruotsissa 7.-8. heinäkuuta.

Katso alapuolelta Latvian EM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat