Mikko Heikkilä teki hienon kirin EM-rallissa – suomalaispilotille jäi silti hampaankoloon

Mikko Heikkilä sijoittui seitsemänneksi sunnuntaina päättyneessä Latvian EM-rallissa.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Zoom Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä teki hyvän nousun kisan päätöspäivänä, sillä hän lähti sunnuntain erikoiskokeille vasta yhdeksänneltä sijalta. Heikkilä kärsi avauspäivänä teknisistä murheista, joiden vuoksi Heikkilän Skodassa oli vain kaksi vetävää pyörää.

Ongelmat saatiin korjattua sunnuntaiksi, jolloin Heikkilä latoi huippuaikoja Liepaja-rallissa. Suomalainen oli päivän toiseksi nopein kuljettaja – kovempaa meni vain voiton ottanut latvialaisässä Martins Sesks.

Heikkilälle jäi varmasti hampaankoloon sorakisasta, sillä ilman lauantain ongelmia ja puolen minuutin aikasakkoa hän olisi voinut taistella palkintokorokepaikasta. Heikkilä jäi reilut puolitoista minuuttia voiton ottaneesta Sesksistä, mutta ero kolmanneksi sijoittuneeseen Mads Östbergiin oli vain puolisen minuuttia.

– Se on surullista, että meillä oli ongelmia. Mutta sellaista se on. Onneksi löysimme syyn, miksi meillä oli niin vaikeaa eilen. Iso kiitos tiimille. Toivottavasti meillä on parempi tuuri seuraavassa kisassa, Heikkilä sanoi.

Sesks puolusti dominoivaan tyyliin viime vuoden Latvian EM-osakilpailun voittoaan. Liepajasta kotoisin oleva Sesks, 23, karkasi haastajiltaan jo lauantaina, eikä tahti hyytynyt päätöspäivänä. Sesksin voittomarginaali Hayden Paddoniin oli lopulta 41,4 sekuntia.

– Vau! Täydellistä! Tämä oli meille erityinen viikonloppu. Kiitokset tiimille ja kaikille, jotka ovat tukeneet meitä, iloitsi Sesks, jolle voitto oli toinen perättäinen rallin EM-sarjassa.

Toiseksi ajanut Paddon jatkaa EM-sarjan kärjessä, mutta Sesks supisti hieman uusiseelantilaisen pistejohtoa.

– Tämä oli hyvä viikonloppu meille ja saimme hyvät pisteet. Olemme ajaneet viime kisat hieman varman päälle, mutta enemmän on tulossa. Nyt keskitymme kauden toiseen puolikkaaseen, kertoi Paddon, jolla on 30 pisteen etumatka Sesksiin.

Rallin EM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Ruotsissa 7.-8. heinäkuuta. Royal Rally of Scandinavia järjestetään Värmlannissa Ruotsin MM-rallistakin tutuissa maisemissa.

Katso alta kooste Latvian EM-rallin lauantain tapahtumista. Kilpailun tulokset ovat videon alla.

Latvian EM-rallin tulokset EK10/10 jälkeen:

 1. Martins Sesks Skoda 1.22.47,4
 2. Hayden Paddon Hyundai  +41,4
 3. Mads Östberg  Citroen +1.04,0
 4. Josh McErlean Hyundai +1.23,8
 5. Robert Virves Ford  +1.27,7
 6. M. Franceschi Skoda  +1.29,5
 7. Mikko Heikkilä Skoda  +1.38,4
 8. Georg Linnamäe Hyundai +1.51,5
 9. Efren Llarena Skoda  +2.18,3
10. S. Campedelli Skoda  +2.27,4

Lue myös nämä

 • Uusimmat