Mikko Heikkilä ajoi Toyotalla upeaan voittoon Italiassa – paikallisista rallisankareista ei ollut mitään vastusta

Mikko Heikkilä nappasi voiton lähes näytöstyyliin Italian sorarallisarjan avausosakilpailussa.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: RaceEmotion Photography
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä aloitti viikonloppuna yhteistyön Step Five Motorsport -tiimin kanssa. Heikkilä kilpailee tänä vuonna italialaistallin Toyota GR Yaris Rally2 -autolla myös rallin EM-sarjassa.

Citta di Foligno -rallissa ajettiin kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, joilla Heikkilä tykitti peräti kahdeksan pohja-aikaa. Suomalaiskuskin voitto irtosi lopulta 40,9 sekunnin turvin ennen Alberto Battistollia, joka on tuttu nimi rallin EM-sarjan puolelta.

Ralli tarjosi haastavia olosuhteita, mutta Heikkilä hallitsi kilpailua toisesta erikoiskokeesta eteenpäin. Lopputuloksena oli Heikkilälle ja Toyotan uudelle Rally2-autolle avausvoitto Italiassa.

– Aamupäivä meni vähän ihmetellen, sillä pito vaihtelee täällä aika paljon ja sitä on vaikeaa ennustaa. Kakkoslenkillä sade taukosi ja keli kuivui, ja pystyttiin lisäämään napsu kyytiä, Heikkilä sanoi.

Kilpailun ohjelmassa oli kolme erikoiskoetta, jotka ajettiin läpi kolmesti.

– Viimeisen lenkin kaksi viimeistä pätkää olivat hurjia. Vesisade yltyi ja vettä oli todella paljon tiellä ja urissa. Kokonaisuutena oikein hyvää treeniä tällaisia olosuhteita varten tulevaisuudessa, Heikkilä kertasi.

Ensimmäisen kilpailunsa Step Five Motorsportin kanssa ajanut Toyota-kuljettaja oli erittäin tyytyväinen tiimin kanssa työskentelyyn. Heikkilä odottaakin tulevaa EM-kautta innolla.

– Oli positiivista nähdä, kuinka innoissaan, sitoutuneita sekä järjestelmällisiä Step Fivella ollaan. Tiesin Toyotan olevan hyvä näillä teillä ja auto osoitti vahvuutensa haastavissa olosuhteita. Michelinin renkaat toimivat myös loistavasti kaikissa kilpailun aikana koetuissa olosuhteissa. Iso kiitos myös Kristianille (Temonen, kartanlukija), hän on varsin etevä hommassaan ja on ilo jatkaa hänen kanssaan kautta eteenpäin, Heikkilä kiitteli.

Ensi kertaa Italian soralla kilpaillut Heikkilä yllättyi myös positiivisesti saamastaan vastaanotosta paikallisten rallifanien keskuudessa. Positiivisen kokemuksen jälkeen Heikkilän on helppo jatkaa myös sarjan toiseen osakilpailuun, joka on ohjelmassa huhtikuun alussa.

– Meidät otettiin lämpimästi vastaan, ja ihmiset ovat innoissaan uudesta kuskista ja autosta. Järjestelyt pelasivat hienosti, ja lauantain seremoniallinen startti oli viimeisen päälle tehty. Todella positiivinen viikonloppu kaiken kaikkiaan, Heikkilä summasi.

Kilpailussa ajoi myös toinen suomalaiskuski, Jaakko Lavio, joka sijoittui viidenneksi Skoda Fabia Rally2 -autolla.

Rallin EM-kausi käynnistyy huhtikuun puolivälissä Unkarin sorakisalla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat