Vahvistus: Rallin MM-sarja saa täysin uuden osakilpailun

Rallin MM-sarja vierailee ensi kaudella Atlantin valtameren maisemissa Kanarialla.
Filip Mares
Filip Mares vauhdissa Kanariansaarten EM-rallissa toukokuussa 2023. Kuva: Andre Lavadinho/@World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö vahvisti maanantaina, että se on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Kanariansaarten MM-rallin kanssa. Jo viime viikolla liikkui tietoja, että asialle saadaan sinetti maanantaina.

Kanariansaarten osakilpailu nähdään MM-sarjassa vuosina 2025 ja 2026 sopimuksen myötä.

– Kanariansaarten rallin tuominen MM-sarjaan on palkinto usean vuoden työstä. Se oli useiden sukupolvien toivoma tavoite, ja nyt yhdessä MM-sarjan promootioyhtiön kanssa se on saavutettu, kilpailun järjestävän Club Deportivo Todo Sportin toimitusjohtaja German Morales sanoi.

Katalonian ralli Espanjassa kuului pitkään MM-sarjan kalenteriin, mutta se putosi sarjasta kauden 2022 jälkeen. Kanariansaarten asvalttikilpailu on puolestaan kuulunut EM-sarjaan jo useamman vuoden.

Rallin MM- ja EM-sarjat kuuluvat saman promootioyhtiön alaisuuteen. WRC-promoottorin nokkamies Jona Siebel luottaa, että suositussa turistikohteessa pystytään järjestämään onnistunut MM-ralli.

– Olemme innoissamme siitä, että Espanja palaa WRC-kalenteriin. Olemme myös rohkaistuneita nähdessämme, että selkeästi määritelty strategiamme tarjoaa EM-sarjan kisoille väylän MM-sarjaan, kun Rally Islas Canarias seuraa Latviaa ja Puolaa, Siebel viittaa täksi kaudeksi MM-isännyyden saaneisiin maihin.

Vuoden 2025 MM-kalenteriin on tyrkyllä muitakin kisoja, joista odotellaan vielä vahvistusta. Puhetta on ollut muun muassa Saudi-Arabian, Irlannin ja Paraguayn tulosta sarjaan. Promoottorin suunnitelmissa on, että ensi kaudella ajetaan kaikkiaan 14 osakilpailua.

Tänä vuonna Kanariansaarten EM-ralli ajetaan Gran Canarian saarella toukokuun alussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat