Mikä on Teemu Sunisen asema Fordilla? ”Kukaan ei ole turvassa”

Teemu Suninen ja M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener. Kuva: Toni Heinonen

M-Sport Fordin rallitallissa ajava Teemu Suninen on yltänyt tällä rallikaudella kertaalleen palkintopallille. Siitä huolimatta Sunisen sopimustilanne tulevalle rallin MM-kaudelle on yhä auki.

Syyskuu on kuumottavaa aikaa WRC-kuskeille, sillä seuraavan kauden sopimuksista neuvotellaan kiivaasti. Sunisen ennakoidaan jatkavan M-Sportilla Fordin puikoissa, mutta mies ei vielä Turkin rallin aattona myöntänyt asiaa.

– Minä en ole niitä asioita päättämässä, joten siltä osin on turhaa ajatella asiaa. Koetetaan tehdä meidän osamme mahdollisimman hyvin, Suninen tuumasi.

– Tietysti jos miettii, niin viime kisoissa on tullut paljon hyviä onnistumisia. Portugalissa kakkostilalta hajosi jarruletku, ja sitten Sardiniassa saatiin kakkostila. Suomi oli vauhdin osalta pettymys ja Saksa taas oli pettymys tuloksellisesti. Saksassa kuitenkin oltiin kolmanneksi nopeimpia kahtena viimeisenä päivänä, Suninen muistutti.

M-Sportin tallipomo Richard Millener ja koko puulaakin nokkamies Malcolm Wilson ovat havitelleet Ott Tänakia takaisin brittitalliin. Tänakin ounastellaan kuitenkin jatkavan Toyotalla, joten mikä on Sunisen asema M-Sportilla?

– Kukaan ei ole turvassa. Jos kuitenkaan mikään ei muutu, meillä on heissä kaksi hyvää kuljettajaa ensi vuodeksi, Millener viittasi Suniseen ja walesilaiskuski Elfyn Evansiin.

Millenerin haaveissa olisi palata kolmen auton voimin taistelemaan MM-pisteistä. Tämä kuitenkin vaatii lisätukea Fordin tehtaalta.

– Se olisi hienoa, mutta meillä ei ole budjettia tehdä sitä itse. Katsomme nyt kaikkia vaihtoehtoja. Tarkkailemme tilannetta, Millener totesi Turkin rallin aattona.

Torstai-iltana alkavassa Turkin rallissa Suninen peräänkuuluttaa malttia.

– Uskon, että tärkeintä on ajaa fiksusti kisa läpi ilman ongelmia. Helppoa se ei ole, sillä irtokiviä ja jopa lohkareita on niin paljon tiellä. Tie on jopa rakennettu niistä. Vähän voi olla tuurinkin kauppaa. Toivotaan, että se on meidän puolella, Suninen summasi.

Katso alta, mitä Turkin osakilpailussa on luvassa ja mitä mieltä huippukuskit ovat kisasta. 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö