Mihin SM-sarjan kärkikuskin rahkeet riittävät kovassa seurassa MM-rallissa? ”Hekään eivät saa mitään ilmaiseksi”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kärkikuljettaja Teemu Asunmaa lähtee jahtaamaan WRC3-luokan pisteitä Rovaniemen MM-rallissa tulevana viikonloppuna.

Asunmaa, 33, on osallistunut neljästi aiemmin rallin MM-sarjan osakilpailuun Jyväskylässä, mutta nyt edessä on historiallinen MM-talviralli Lapissa. Asunmaa on tottunut kahmimaan menestystä napapiirillä, sillä hän on ottanut Tunturirallissa kolme SM1-luokan voittoa.

– Juurihan täällä tammikuussa oltiin ja nyt uudestaan, toki nyt vähän eri merkeissä, kun MM-ralli lukee edessä. Kaikki on hieman isompaa ja kilpailua seurataan paljon enemmän, mutta loppujen lopuksi tämä on kisa muiden joukossa, Asunmaa kertoo tiedotteessaan.

Rallin MM-sarjan osakilpailu eroaa monella tapaa SM-sarjan kilpailuista. Arctic Rally Finland on kolmipäiväinen, ja kaikki erikoiskokeet ajetaan kahteen kertaan. Erikoiskoekilometrejä kertyy yhteensä 251.

WRC3-luokassa ajavan Asunmaan lähtöpaikka on WRC- ja WRC2-luokkien jälkeen, joka tuo oman haasteensa kilpailuun.

– SM-sarjassa lähdetään ekoina autoina, mutta täällä vasta muiden luokkien jälkeen. Ensimmäisellä ajokerralla ajetaan puhtaammalla tiellä ja toisella kerralla uraisemmalla, joka voi ehkä tuntua hieman oudolta, koska SM-sarjassa ei tarvitse urissa ajella.

Asunmaa asettaa tavoitteekseen kolmen parhaan joukkoon sijoittumisen WRC3-luokassa.

– Näen sen realistisena tavoitteena. Voitto olisi totta kai hieno saavutus – varsinkin kun MM-ralli Rovaniemellä tapahtuu vain kerran elämässä. Mutta siihen on pitkä matka, Skoda-kuljettaja Asunmaa painottaa.

Rovaniemellä nähdään kova kattaus WRC2- ja WRC3-luokissa, joissa kilpaillaan samanlaisilla R5- ja Rally2-autoilla. Mukana ovat myös SM-sarjan kovimmat nimet.

– Jos mietitään R5-kategoriaa, huipuista vain Mads Östberg on poissa. Muutoin porukka on aika lailla kasassa. Samaa kilpailua ajetaan kuin WRC2-luokkakin ja esimerkiksi Jari Huttunen. WRC3-luokassa Johan Kristoffersson on ajanut kolmesti podiumille R5:lla, ja Emil Lindholm ja Mikko Heikkilä tulevat olemaan kovia. Mikään ei tule olemaan ilmaista, mutta eivät hekään mitään ilmaiseksi saa. Se on varmaa, Asunmaa paaluttaa.

Rovaniemen MM-ralli käynnistyy perjantaina, jolloin ohjelmassa on kahdesti ajettava Sarriojärven erikoiskoe.

Katso alta Rovaniemen MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat