Quantcast

Lautamäki rallicrossin SM-osakisan voittoon näyttävien vaiheiden jälkeen

SuperCar-luokan kärkikolmikko. Kuva: AKK/Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin lauantaina aurinkoisessa säässä Pesämäen moottoriradalla Honkajoella.

SuperCar-luokassa draamaa riitti loppuun asti. Finaalissa parhaimman startin sai Mikko Ikonen, ja ensimmäinen kierros mentiikin hänen johtaessa kilpailua. Toisen kierroksen alussa mies kuitenkin spinnasi, jonka vuoksi toisella sijalla ollut avauskilpailun ykkönen Ari Perkiömäki kolautti Ikosen autoon ja hässäkkä oli valmis.

Kolmantena ollut Riku Tahko pääsi kuittaamaan kärkeen, mutta samassa rytäkässä Mini-kuljettajalta hajosi kuitenkin rengas. Hurjien vaiheiden jälkeen voittoon nousi lopulta Skoda Fabiallaan Jukka Lautamäki. Toiseksi ajoi kotikilpailussaan Janne Rinta-Kauhajärvi ja Tahko taisteli itsensä vielä lopulta kolmanneksi.

SRC-luokka tarjosi totuttuun tapaan finaalissa hienon voittotaistelun. Ensimmäistä kokonaista kauttaan rallicrossin SM-sarjassa ajava Mika Perttula oli pitkään kiinni kilpailun voitossa, mutta kuumeen kourissa taistellut Joni-Pekka Rajala nousi lopulta loistavan Jokeri-lenkkinsä ansiosta luokan ykköseksi. Perttula sijoittui toiseksi ja kolmas oli niin ikään ensimmäistä kauttaan rallicrossin SM-sarjassa kilpaileva Olli Lahti.

Autokrossi-luokassa jatkettiin siitä mihin kauden avauskilpailussa jäätiin. Juha Rytkönen esitti Kaanaassa ylivoimaisen näytöksen voittamalla kaikki viisi lähtöä, ja sama meno jatkui myös täällä Honkajoella. Kymmenen lähtöä, kymmenen voittoa, ja täydet 60 sarjapistettä kahden osakilpailun jälkeen. Toisen sijan luokassa nappasi Tero Tukiainen ja kolmas oli kauden avauskilpailunsa ajanut Paavo-Petteri Männistö.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 7. heinäkuuta, kun vuorossa on täysin uusi osakilpailu Botniaringin radalla Jurvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat