Kroatian MM-ralli saamassa pitkän jatkosopimuksen – ”100 prosentin varmuudella mukana ensi vuonna”

Kroatian MM-ralli on tullut ryminällä mukaan WRC-kalenteriin.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä ajoi Kroatian MM-rallissa neljänneksi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kilpailu ajettiin ensimmäisen kerran kaudella 2021 ja se on nopeasti saanut maineen yhtenä vaikeimmista asvalttiralleista. Rallin MM-sarjan promootioyhtiön mukaan Kroatia on varmuudella mukana ensi kauden kisakalenterissa. Pöydällä on myös pidempi jatkosopimus.

– Me teemme töitä kohti monivuotista sopimusta. Tänä vuonna jopa torstaina katsojamäärät olivat korkealla. Kroatian ralli on kasvanut entisestään. Me olimme onnekkaita ja pääsimme pätkille. Ihmisiä oli paikalla paljon, promootioyhtiön tapahtumapomo Simon Larkin sanoo Autosportin verkkosivuilla.

–  Kilpailu on 100 prosentin varmuudella mukana ensi vuonna.

Kroatian MM-rallia varjosti tänä vuonna Hyundai-kuski Craig Breenin kuolemaan johtanut testionnettomuus viikkoa ennen rallin alkua. Kilpailu kuitenkin ajettiin Breenin muistoa kunnioittaen. Rallin aikana nähtiin yksi harmillinen välikohtaus, kun katsojien välille syttyi käsirysy tien varrella, ja lopulta nujakka oli päällä keskellä asvalttibaanaa.

Järjestyksenvalvojat yrittivät saada tilanteen rauhoittumaan, mutta pian erikoiskokeella oli käynnissä painiottelu. Lopulta kaikki osalliset saatiin pois tieltä juuri ajoissa. Toyota-kuljettaja Sebastien Ogier kiidätti autonsa nyppyyn vain pari sekuntia sen jälkeen, kun viimeisenä tiellä ollut järjestyksenvalvoja oli ehtinyt nousta penkalle.

Kolme kroatialaista katsojaa sai tempauksestaan 760 euron sakot ja lisäksi heille annettiin porttikielto ensi vuoden ralliin.

Rallin voittoon ajoi Toyotan Elfyn Evans, joka päätti puolentoista vuoden voitottoman putkensa MM-sarjassa. Toyota on juhlinut Kroatian MM-rallissa joka kerta, sillä vuonna 2021 ykkönen oli Sebastien Ogier ja viime kaudella Kalle Rovanperä.

Kuuntele alta Rallit.fin uusin Rallipodi, jossa vieraillaan Breenin onnettomuuspaikalla. Jakso on kuunneltavissa myös Spotifyssa tästä linkistä.

Katso alta Kroatian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat