Quantcast

Kenian MM-rallille muhkea jatkosopimus

Keniassa ajetaan rallin MM-pisteistä ainakin seuraavat viisi vuotta.
Kenian MM-ralli
Kalle Rovanperä Kenian MM-rallissa kesäkuussa 2021. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Legendaarinen Safari-ralli palasi MM-kalenteriin viime vuonna liki 20 vuoden tauon jälkeen. Kauden 2022 avanneen Monte Carlon MM-rallin yhteydessä kenialaisviranomaiset sekä sarjan promoottori allekirjoittivat jatkosopimuksen, joka yltää aina vuoteen 2026 saakka.

Kenian MM-rallilla oli jo olemassa sopimus, joka ylsi kaudelle 2023, mutta nyt tuota kontrahtia laajennettiin vielä kolmella lisävuodella. Sopimusta olivat Monacossa allekirjoittamassa Kenian urheiluministeri Amina Mohamed, Kenian rallin nokkamies Phineas Kimathi sekä MM-sarjan promootioyhtiön ykkösmies Jona Siebel.

– Tämä on tähän mennessä tehdyistä sopimuksistamme ehdottomasti pisin. Se myös antaa selvän viestin tarkoitusperistämme. Viime vuonna Kenian ralli teki vahvan comebackin oltuaan 19 vuotta poissa sarjasta. Molemmilla osapuolilla oli yhteinen tahtotila tehdä jatkosopimus kisan suhteen, Siebel selittää MM-sarjan sivuilla.

– Nyt se sopimus on olemassa. Kyseessä on erittäin ikoninen ralli ja Kenia on maana fantastinen, kun siellä on villieläimiä, upeaa luontoa ja ystävällisiä ihmisiä. Myös naapurimaissa on paljon rallifaneja, joten on upeaa, että voimme varmistaa kisan tulevaisuuden, Siebel jatkaa.

Luonnollisesti myös Kenian viranomaiset ovat MM-sarjan päätökseen tyytyväisiä.

– Meidän kaikki sitoutuminen ja omistautuminen lajille on palkittu. Odotamme innolla tulevia kilpailuita. Tämä on hyvin ylpeä hetki meidän maallemme, urheiluministeri Mohamed toteaa.

Viime kesäkuussa Keniassa MM-rallin voittoa juhli Toyotan Sebastien Ogier. Saman tallin Takamoto Katsuta oli toinen saavuttaen uransa ensimmäisen palkintosijoituksen. Kolmanneksi ylsi Hyundain Ott Tänak.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin huippuhetket.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397704″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat