Kauhavalainen rallilupaus debytoi ulkomailla – ja heti EM-tasolla!

Rallin SM-sarjasta tuttu 19-vuotias Leevi Lassila ottaa uuden askeleen eteenpäin urallaan.
Leevi Lassila
Leevi Lassila vauhdissa Pohjanmaa-rallissa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauhavalainen tiedotti tällä viikolla, että nuorukainen osallistuu 7.-8. heinäkuuta ajettavaan Ruotsin EM-ralliin. Kotimaisessa SM-sarjassa Lassila kilpailee SM3-luokassa Ford Fiesta Rally4 -autolla. Ruotsissa alla on sama menopeli ja luokkana ERC4.

Lassila kilpailee Royal Rally of Scandinavia -nimeä tottelevassa rallissa kokeneen kartturin Mikko Lukan kanssa, joka on tuttu muun muassa Jari Huttusen rinnalta.

– Talvella syntyi ajatus, että joku ulkomaan kisa voitaisiin ajaa. Ruotsin EM-ralli sopi ajankohdan ja sijainnin puolesta hyvin, joten homma lyötiin lukkoon, Lassila sanoo.

– Kilpailusta lähdetään hakemaan kokemusta ulkomaan kisoista, ja totta kai katsotaan, millä tasolla vauhti on. Itselle kyseessä on ensimmäinen ralli ulkomailla, joten Mikon kokemus auttaa varmasti.

Lassila ajoi viime kaudella SM-sarjan vakioautojen luokassa toiseksi. Luokkavoitot helähtivät tilille Rovaniemeltä ja Riihimäeltä. Tällä kaudella kauhavalainen kisaa SM3-luokassa Rally4-autolla, mutta toistaiseksi voitot ovat jääneet vielä odottamaan.

Royal Rally of Scandinavia on rallin EM-sarjan kauden viides osakilpailu. Kilpailun keskuspaikkana toimii Karlstad, ja kilpailun erikoiskokeet pyörivät vanhoilla Ruotsin MM-rallin alueilla.

Luvassa on rallia 185 kilometrin verran. Kuljettajille on varmasti mielenkiintoista nähdä, millaisia vuosikymmenien takaa tunnetut MM-erikoiskokeet ovat kesäkelissä.

Lue myös nämä