Karmea ulosajo Ypres-rallissa, MM-sarjastakin tutun ranskalaisen auto meni rusinaksi

Perinteikäs Ypres-ralli näytti luonnettaan perjantaina, kun MM-sarjastakin tuttu Stephane Lefebvre rysäytti rajusti ulos tieltä.
Stéphane Lefebvre
Stéphane Lefebvre voitti viime vuonna Belgian MM-rallin, Nyt Ypres kohteli kovemmin. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ranskalainen Citroen-kuski Lefebvre ajoi isosti ulos kilpailun johtopaikalta perjantain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Lefebvre ja kartanlukija Loris Pascaud onneksi selvisivät tällistä ilman isompia vammoja.

Lefebvren Citroenin takapää osui penkkaan oikealle kääntyvässä mutkassa ja lähti kiertoradalle pian sen jälkeen. Auto pyöri kymmenkunta kertaa ympäri ennen kuin jäi belgialaiselle pellolle kyljelleen. Ulosajo tapahtui Belgian MM-rallistakin tutulla Mesen-Middelhoekin pätkällä. Ypres-ralli toimi MM-sarjan näyttämönä kausilla 2021-22.

Alla olevalta videolta näkyy hyvin, mikä aiheutti ulosajo. Lefebvren ajosuoritus näkyy videolla 20 sekunnin kohdalta.

Alapuolella vielä toinen video eri kuvakulmasta.

Vielä kuuden erikoiskokeen jälkeen Lefebvre johti kisaa 4,2 sekunnin turvin ennen Fordilla ajavaa maanmiestään Adrien Fourmaux´ta. Toiseksi viimeisellä pätkällä kuitenkin rysähti ja rajusti.

Ypres-rallin johdossa voittoon ajoi Fourmaux 17,6 sekunnin erolla ennen Volkswagenilla kurvailevaa Chris Ingramia. Kolmanneksi sijoittui isäntämaan Maxime Potty niukalle 0,2 sekunnin erolla ennen Cedric Cherainia.