Kalle Rovanperän ja Jonne Halttusen uroteko ehdolla vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi

Kalle Rovanperän ja Jonne Halttusen toinen ralliautoilun maailmanmestaruus on ollut yksi suomalaisen urheiluvuoden hienoimpia hetkiä.
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän ja kartanlukija Halttusen toinen MM-titteli sai sinettinsä viime viikonloppuna Keski-Euroopan MM-rallissa. Toyotan suomalaiskaksikko ajoi kisassa toiseksi ja karkasi samalla tavoittamattomaan pistejohtoon tallitoveriltaan Elfyn Evansilta.

Kabiinissa riitti jälleen tunnetta, kun mestaruus oli saanut sinettinsä.

– Maailmanmestareita, perkele! Hyvä äijä, Halttunen huudahti kaksikon päästyä rallin maaliin.

– Jätkä on maailman paras, Rovanperä kuittasi takaisin hymy huulillaan.

Urheilugaala julkisti keskiviikkona ehdokkaat vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi. Ehdokaslistalta löytyy täysin oikeutetusti Rovanperän ja Halttusen toinen mestaruus. Ehdokkaita on kaikkiaan 19.

Myös Rovanperän ja Halttusen ensimmäinen titteli oli ehdolla sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi vuosi sitten. Tuolloin pystin pokkasi seiväshyppääjä Wilma Murto, joka taivutti Euroopan mestariksi Münchenin EM-kisoissa.

Rovanperä ja Halttunen ovat kovassa seurassa myös tänä vuonna, sillä urheiluvuosi on tarjonnut useita hienoja suomalaishetkiä. Syjähdyttävimmän urheiluhetken tittelistä kisaavat muun muassa NBA-koripallotähti Lauri Markkanen, MM-pronssia saavuttanut Wilma Murto ja Suomen tennismiehet, jotka ottivat sensaatiomainen voiton Yhdysvalloista Davis Cupissa.

Sykähdyttävintä urheiluhetkeä voit äänestää Urheilugaalan nettisivuilla.

Lue myös nämä