Kalle Rovanperältä huima kiinnitys MM-titteliin – ”Koko ajan on pelko perseessä”

Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä käytti tilaisuutensa Keski-Euroopan MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä pääsi MM-sarjan johtajana reitille ensimmäisenä autona ja tykitti heti aamun pätkillä karkuun muilta kuskeilta. Myös iltapäivällä Rovanperä oli huimassa vireessä, vaikka olosuhteet tasoittuivat.

– On ollut ehdottomasti vaikeat olosuhteet. Oli toki selvää, että meidän lähtöpaikastamme on apua. Mielestäni käytimme sen hyvin. Pystyimme silti ajamaan hyviä aikoja iltapäivällä, kun olosuhteiden piti olla tasaisempia, Rovanperä totesi.

– Pari pohja-aikaa jäi uupumaan, mutta muuten päivä oli täydellinen. Ajoimme fiksusti pätkät läpi. Nuotit olivat hyvät, joten mikäs siinä oli ajellessa. Homma oli pääsääntöisesti hanskassa.

Rovanperän ainoa uhkaaja MM-sarjassa on tallikaveri Elfyn Evans, joka on kokonaistilanteessa kolmantena ja jäänyt suomalaisesta jo lähes 50 sekuntia.

– Tietenkin olisi kiva voittaa, mutta uskon, että ainakin Thierry puskee varmasti kovaa huomenna. Elfyn tekee varmasti saman, koska hänen pitää kamppailla mestaruudesta. Yritämme pitää oman johtomme, mutta ei se helppoa ole näissä olosuhteissa, koska riskejä ei kannata ottaa, Rovanperä mietti.

Mestaruus näyttää tulevan toista kertaa Suomeen ja Rovanperälle. Suomalaiskuski kuitenkin yrittää pitää mielen kurissa.

– Ei koskaan kannata ennen maaliviivaa tehdä mitään. Huomenna on pitkä ja vaikea päivä luvassa ja siellä on enemmän leikkauksia. Yöllä pitäisi myös sataa, joten aamu on varmasti samanlaista mutapaskaa, mitä tänäänkin oli. Se on aika hankalaa, Rovanperä summasi.

– Nyt kun me lähdemme viimeisenä autona, niin se on taas huonoin paikka ajaa. Toki tästä erilaista stressiä tulee, kun olosuhteet ovat vaikeat. Vaikka menee hyvin ja tulee hyviä aikoja, niin ei siitä voi nauttia. Koko ajan on pelko perseessä, että mitä sieltä tulee. Riskiä siinä on otettava aina, vaikka ei haluaisikaan.

Keski-Euroopan MM-rallissa ajetaan lauantaina kuusi erikoiskoetta Saksassa ja Itävallassa. Kisa päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta, mitä tapahtui perjantain iltapäivän erikoiskokeilla.

Lue myös nämä