Kalle Rovanperältä mainio avaus Afrikassa – ”Pystyin nauttimaan ajamisesta”

Rallin MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä sai mainion startin Kenian MM-ralliin.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantain aamupäivän kolmen erikoiskokeen jälkeen Rovanperä on rallissa toisella sijalla. Eroa kilpailua johtavaan tallikaveri Sebastien Ogieriin on vain 2,5 sekuntia.

Aamun avauspätkällä Ogier kepitti Rovanperän reilulla erolla, mutta kaksi seuraavaa pikataivalta Rovanperä iski selvästi kovempaa. Lenkin päätöspätkälle Rovanperä ajoi pohja-ajan.

– Ensimmäisellä pätkällä oli kaikkein vaikeinta. Se oli tosi kapea erikoiskoe, eikä linjaa oikein ollut. Siksi oli tosi liukasta ja auto myös vähän aliohjasi. Se pätkä oli taistelua, että pääsin läpi, Rovanperä sanoi päivähuollossa.

– Seuraavat kaksi pätkää menivät jo paljon paremmin. Ne olivat nopeampia ja siellä sai hyvän rytmin ajamiseen. Ei tarvinnut myöskään aurata juuri ollenkaan. Pystyin nauttimaan ajamisesta enemmän.

Iltapäivällä Keniassa ajetaan samat kolme erikoiskoetta toistamiseen. Luvassa on entistä rajumpia olosuhteita, sillä pehmeille savanniteille tulee syvät urat.

– Teemme varmasti normaalit säädöt toisen lenkin olosuhteisiin. Pitää vielä tarkistaa, millainen sää tulee olemaan. Ehdottomasti jotkut paikat ovat rajussa kunnossa, koska ne olivat jo ensimmäisillä vedoilla. Syviä uria on varmasti jonkin verran, Rovanperä mietti.

– Ehkä olosuhteet eivät kuitenkaan ole ihan niin pahat, mitä ajattelimme. Katsotaan, mitä sieltä tulee vastaan.

Ogier ja Rovanperä nykäisivät perjantaiaamuna pienen kaulan muihin kuljettajiin. Kolmantena oleva kolmas Toyota-kuski Elfyn Evans on jäänyt kärkikaksikosta vajaat 20 sekuntia.

Safari-ralli näytti heti perjantaiaamuna luonnettaan, kun muun muassa M-Sport Fordin Ott Tänak joutui vaihtamaan renkaan kesken erikoiskokeen häviten yli kaksi minuuttia. Myös Hyundain Esapekka Lappi koki rengasrikon, mutta pystyi ajamaan pätkän maaliin ilman renkaanvaihtoa. Aikaa kuitenkin meni hukkaan puolisen minuuttia.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin testierikoiskokeen parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat