Kalle Rovanperältä käsittämätön temppu Japanissa

Kalle Rovanperän voittokulku jatkui Japanissa hänen kakkoslajinsa parissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan hallitseva maailmanmestari oli voittanut viime viikonloppuna MM-osakilpailun Portugalissa. Tänä viikonloppuna suomalaistähti kilpaili driftingissä Japanissa, ja tulos oli sama: voitto.

Drifting on kotoisin Japanista ja nousevan auringon maan Formula Drift on puolestaan yksi lajin arvostetuimmista sarjoista. Rovanperä driftaili nyt ensimmäistä kertaa Japanissa kilpaa ja saalisti heti voiton.

Rovanperä oli ykkönen heti Ebisun radan lajitteluissa ladattuaan taululle 97 pistettä. Rovanperälle ei löytynyt pysäyttäjää pudotusajoissakaan. Finaalissa Rovanperä peittosi japanilaisen Masanori Kohashin.

Rovanperältä löytyy omasta tallistaan driftailuun Toyota GR Supra, mutta Japanissa hän kilpaili täysin uudella Toyota GR Corollalla. Suomalaiskuski ehti testata kilpuria vain parina päivänä ennen viikonlopun kilpailua.

Rovanperä kilpailee tänä kesänä aktiivisesti driftingissä leipätyönsä rallin ohella. Suomalaisen suunnitelmana on osallistua ainakin neljään driftigin EM-osakilpailuun kesäkuusta lähtien.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu käynnistyy vajaan kahden viikon kuluttua Sardiniassa. Rovanperä lähtee kilpailuun MM-pistetaulukon kärkikuljettajana.

Katso alta kooste Portugalin MM-rallista, jossa Rovanperä ajoi voittoon.

Lue myös nämä

  • Uusimmat