Kalle Rovanperältä jälleen uskomattoman kypsää puhetta – ”Silloin voi menettää kaiken”

Toyotan Kalle Rovanperä oli hyvässä iskussa Kenian MM-rallissa lauantaiaamuna.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aamun avauspätkällä kisaa johtanut Sebastien Ogier oli omassa luokassaan, mutta kahdelle seuraavalle pikataipaleelle Rovanperä kirjautti pohjat. Samalla suomalaiskuski kavensi Ogierin johtoaseman kisan kärjessä jälleen vain reiluun 20 sekuntiin.

Rovanperä kuitenkin korosti, ettei hänen kannata väkisin yrittää saada multimestaria kiinni. MM-sarjan kannalta pahimmat uhkaajat, Hyundain Thierry Neuville ja M-Sport Fordin Ott Tänak, ovat saamassa Keniasta vain jämäpisteitä, joten turhiin riskeihin ei kannata ryhtyä.

– En tiedä, onko ajamalla otettavissa kiinni Sebiä vastaan, mutta tietenkin kaikki on mahdollista varsinkin tässä rallissa. Homma voi kääntyä kuitenkin myös toisinpäin. Jos ottaa liikaa riskejä, niin voi menettää kaiken, Rovanperä huomautti.

– Kuten sanoin jo viimeisen pätkän jälkeen, minun ei tarvitse taistella väkisin Sebiä vastaan. Tietenkin haluamme pitää vauhdin ja paineen yllä, koska kaikkea voi tapahtua kenelle tahansa.

Lauantaiaamun erikoiskokeet sujuivat Rovanperältä lähes virheettömästi, vaikka olosuhteet mudassa ja kivikossa olivat osin todella rajut.

– Ei ollut oikeastaan mitään tilanteita. Yksi paikka oli, minkä ymmärsin vähän väärin ja menin pitkäksi pellolle asti. Täällä se on kuitenkin ihan normaalia, koska tilaa on käytännössä joka mutkassa. Ei kuitenkaan mitään vakavampaa ollut lenkin aikana, Rovanperä kertoi.

– Ajoin aika varmasti pätkät läpi, enkä ottanut turhia riskejä. Eka pätkä oli vähän hankala, enkä halunnut puskea liikaa urissa. Kahdella viimeisellä vauhtia oli jo ihan sopivasti.

Kuljettajien kannalta sääennuste näyttää iltapäivän lenkin osalta lupaavalta. Vielä aikaisin aamulla ennusteet povasivat osin kovaakin vesisadetta erikoiskokeille, mutta ilmeisesti nyt pahimmilta sateilta vältytään.

– Ikävä kyllä iltapäivällä taitaa olla aika kuivaa. En toki itsekään tykkää, jos ihan älyttömästi sataa ja on paljon vesihautojen ylityksiä. Toki sateessa ja vaikeissa olosuhteissa olen monesti onnistunut. Jos on vähän kosteaa, on ainakin helpompaa ajaa, Rovanperä mietti.

Huoltotauon jälkeen Keniassa ajetaan lauantaina vielä kolme erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin lauantain aamupäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat