Kalle Rovanperälle valtava pettymys – suomalaistähti ei saapunut lainkaan jättiyleisön eteen

Kalle Rovanperän oli tarkoitus jahdata huippusijoitusta Drift Masters -sarjan osakilpailussa Puolassa lauantaina. Sen sijaan suomalaistähti törmäsi ongelmiin.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jani-Pekka Hannula/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantaina Rovanperä suorastaan häikäisi driftingin EM-osakilpailun lajitteluissa. Jo ensimmäisellä karsintakierroksella Rovanperä pisti pystyyn huikean esityksen, josta hän sai kunnioitettavat 93 pistettä. Toisella vedollaan rallitähti pisti vielä paremmaksi: tuomaristo palkitsi suomalaisen 99 pisteellä eli hän jäi vain yhden pisteen maksimipotista.

Lue myös: Kalle Rovanperältä täysin posketon suoritus Puolassa – ällistytti asiantuntijatkin: ”Ei tässä ole mitään järkeä!”

Rovanperän oli määrä avata lauantain pudotusajot virolaista Oliver Randalua vastaan. Varsovan kansallisstadionilla järjestettävä kisailta sai kuitenkin suomalaisittain ikävän alun, kun Rovanperä ei saapunut lainkaan areenalle Toyota Suprallaan.

Syynä oli se, että Rovanperän auto hyytyi lauantain harjoituksissa. Toyotasta petti öljypumppu.

– Öljypumppu räjähti ja jätkät vaihtoivat uuden. Jos aikaa olisi ollut vain muutama minuutti enemmän, olisimme selviytyneet. Se on rankkaa, mutta iso kiitos, kun he yrittivät ja pääsivät lähelle, Rovanperä kertoi Instagram-tarinassaan.

Tämä tarkoitti sitä, että Rovanperä pudotettiin tylysti jatkosta. Hänen virolainen vastustajansa Randalukaan ei pystynyt ajamaan rataa kunnolla läpi, joten myös virolaisen kilpailu jäi siihen.

Tilanne oli sikäli harvinainen, että taisteluparista kumpikaan ei selviytynyt 16 parhaan joukkoon. Randalun olisi pitänyt saada aikaan ehjä ajosuoritus jättiyleisön edessä napatakseen jatkopaikan.

Suomalaisista lauantaina areenalla nähdään vielä Lauri Heinonen, Juha Rintanen, Teemu Peltola ja Mika Keski-Korpi. Drift Masters -sarjan kauden päätöskilpailun voittaja ja tämän vuoden mestari selviävät myöhään lauantai-iltana.

Rovanperä osallistui tänä vuonna kolmeen Drift Mastersin osakilpailuun. Ruotsissa hän törmäsi niin ikään teknisiin ongelmiin, kun taas Suomessa hän putosi jatkosta pariajojen ensimmäisellä kierroksella.

Rovanperä kilpailee seuraavan kerran päälajinsa parissa, kun hän osallistuu kahden viikon kuluttua Chilen MM-ralliin. Rovanperä johtaa rallin MM-sarjaa ennen kolmea viimeistä osakilpailua.

Lue myös nämä

  • Uusimmat