Seitsemän suomalaiskuljettajaa uuteen MM-ralliin – Janni Hussi saa jo tulikasteen

Keski-Euroopan MM-rallin järjestäjät ovat julkistaneet asvalttikilpailun osallistujalistan.
Kalle Rovanperä
Keski-Euroopan MM-rallissa ajetaan asvalttiteillä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Keski-Euroopan osakilpailu debytoi nyt rallin MM-sarjassa. Kisa ajetaan kolmessa eri maassa: Saksassa, Tshekissä ja Itävallassa.

Kilpailuun on ilmoittautunut peräti seitsemän suomalaista kilpailijaparia. Enemmän osallistujia on mukana vain kisaa isännöivistä Tshekistä ja Saksasta. Kisaan on lähdössä kaikkiaan 68 autokuntaa.

Pääluokan kilpailussa ovat mukana MM-sarjaa johtava Toyota-tähti Kalle Rovanperä sekä Hyundain Esapekka Lappi ja Teemu Suninen. Pääluokassa on kaikkiaan kymmenen autoa: neljä Toyotaa sekä kolme autoa Hyundailta ja M-Sport Fordilta. Gregoire Munster ajaa toisen kilpailunsa M-Sportin Ford Puma Rally1 -autolla.

Rovanperällä on mahdollisuus varmistaa kilpailussa toinen perättäinen maailmanmestaruus. Ainoastaan toisella Toyota-kuljettajalla Elfyn Evansilla on enää sauma riistää titteli suomalaiselta.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Rally2-luokituksen autolla matkaan lähtee yhteensä neljä suomalaista. Emil Lindholm, Lauri Joona ja Roope Korhonen ajavat WRC2-luokan pisteistä, kun taas Sami Pajari kilpailee WRC2-luokan ulkopuolella.

WRC3-luokan tämän vuoden mestaruuden napannut Korhonen ei ole koskaan aiemmin kilpaillut Rally2-autolla Suomen ulkopuolella. Korhonen kilpaili tänä vuonna rallin SM-sarjassa ja myös Suomen MM-rallissa Volkswagen Pololla, mutta nyt hänellä on allaan Skoda Fabia Rally2.

– WRC3-kisat menivät niin nappiin kuin mahdollista ja Jyväskylässäkin meillä oli hyvä kyyti WRC2-luokassa Pololla, mutta nyt ollaan monessakin suhteessa niin uuden äärellä, että ei voi asettaa tulostavoitteita. Koetetaan kerätä kaikki kokemus talteen, sanoo Korhonen, joka ajaa viikko ennen Keski-Euroopan MM-rallia kansallisen kilpailun Itävallassa.

Lauri Joona kilpailee puolestaan ensimmäistä kertaa MM-tasolla kartanlukija Janni Hussin kanssa. Hussi on tänä vuonna lukenut Joonalle nuotteja kahdessa EM-rallissa, Ruotsissa ja Italiassa.

Vasta vuoden verran kartanlukijan hommia tehnyt Hussi ei ole aiemmin osallistunut MM-sarjan osakilpailuun. Torstaina paljastui, että Joona ja Hussi kilpailevat ensi vuonna yhdessä WRC2-luokassa, mutta Hussi saa jo nyt tulikasteensa MM-tasolla.

Lue myös: Suomalaiskuskilta yllätysveto: nappasi Janni Hussin kartanlukijakseen rallin MM-sarjaan

Keski-Euroopan MM-ralli järjestetään 26.-29. lokakuuta. Kilpailun keskuspaikka sijaitsee Saksan Passaussa.

Katso Keski-Euroopan MM-ralliin ilmoittautuneiden lista kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös: Rallin MM-sarjan uutuuskisan suunnitelmat lyöty lopullisesti lukkoon – yleisöpyöritys herättää tunteita

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat