Kalle Rovanperä tyrmäsi täysin rajuimmat huhut

Rallin maailmanmestarin Kalle Rovanperän ympärillä on vellonut erilaisia huhuja uran jatkon suhteen.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä nousi lajin huipulle hyvin nuorena, joten moni asiantuntija on epäillyt, miten pitkään Jyväskylän Puuppolasta ponnistavan rattimiehen motivaatio riittää. Vaikka korvaukset lajin supertähdellä ovat huippuluokkaa, vaatii kilpaileminen rallin MM-sarjassa hurjan määrän matkapäiviä, testejä, edustustehtäviä sekä tietenkin itse kilpailuja nuotituksineen.

Myös Rovanperän omat kommentit ovat vihjailleet, ettei hän aio WRC-karavaanissa viihtyä vuosikymmeniä.

Tällä viikolla MM-sarja jatkuu Keniassa. Kovimmat huhut ovat epäilleet Rovanperän lopettavan jopa heti tämän kauden jälkeen, mikäli vuosi päättyy toiseen perättäiseen mestaruuteen. Rovanperän sopimus Toyotan kanssa on tämän vuoden päätteeksi katkolla.

– En tiedä huhuista, koska en ole lukenut juuri mitään mediasta Sardinian rallin jälkeen. Etteköhän te näe minut ajamassa ralliautoa jatkossakin, Rovanperä sanoi.

– Varmasti kilpailen rallin MM-sarjassa vielä ainakin jonkin aikaa. Sen voin sanoa, mutta en tiedä, kuinka pitkään.

Rovanperän toinen intohimo on drifting. Suomalaiskuljettaja ajaa tällä kaudella neljä lajin EM-sarjan koitosta. Avauskisa Ruotsissa puolitoista viikkoa sitten meni kuitenkin penkin alle, kun auton tekniikka petti jo ensimmäisellä kierroksella pudotusajoissa. Rovanperän mukaan drigtingissä kyse on pelkästään nautinnosta.

– Se on erilainen intohimo minulle. Kyse on enemmän nauttimisesta ja harrastamisesta yhdessä perheen sekä ystävien kanssa, Rovanperä totesi.

– Ei niitä lajeja voi suoraan verrata, mutta tavallaan drifting on lähempänä sydäntä, koska sitä tehdään juuri ystävien ja perheen kanssa. Siellä ei ole myöskään paineita, että pitäisi voittaa koko ajan.

Tulevassa Kenian MM-rallissa Rovanperä lähtee hakemaan voittoa. Se antaisi mukavan lähtökohdan startata kesän suosikkiralleihin Viroon ja Suomeen, sillä jo nyt Rovanperän etumatka MM-sarjan kärjessä on 25 pistettä ennen Hyundain Thierry Neuvillea.

– Totta kai tavoitteet ovat aika selkeät viime vuoden voiton jälkeen. Sitä lähdemme puolustamaan, Rovanperä paalutti.

– Nyt on kuitenkin jo nähty, että kaikki tiimit ovat lähempänä toisiaan kuin viime vuonna. Muillakin autot ovat nyt vahvempia, joten kova kisa on luvassa. Yritetään ajaa paras mahdollinen suoritus ja lähdetään haastamaan voitosta.

Katso alapuolelta, mitä Kenian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat