Esapekka Lapilla unohtumaton kokemus jo ennen MM-rallia – ”Se oli hullua”

Esapekka Lappi kilpailee ensimmäistä kertaa urallaan Kenian ikonisessa Safari-rallissa tulevana viikonloppuna.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuljettaja Lappi sai kosketuksen kenialaiseen luontoon jo kilpailun nuotituksessa alkuviikosta. Rallin aikanakaan ei ole tavatonta, että teillä ja niiden varsilla voi jolkotella vaikkapa kirahveja tai seeproja.

– Näin tuhansia eläimiä nuotituksessa, enkä edes vitsaile. Yhden pätkän lopussa on kahden kilometrin mittainen avoin pelto, jolla näki tuhansia eläimiä. Se oli hullua, Lappi hehkutti Rallit.fille.

– Täällä on kaunista ja täysin uniikkia. Se on eksoottista, kun näkee villieläimiä, joita normaalisti näen vain eläintarhassa. Siitä on jotenkin makea fiilis, jatkoi Lappi, joka vierailee ensimmäistä kertaa Afrikassa.

Seeprat
Seeprat eivät ole harvinainen näky MM-rallin reitillä. Kuva: M-Sport Ford WRT

Lappi valmistautui kotonaan kilpailuun videosulkeisilla. Pieksämäkeläisen mukaan olosuhteet eivät juurikaan poikenneet siitä, mitä hän oli nähnyt videoilta.

– Siinä mielessä ei ollut mitään yllätyksiä. Mutta on tosi vaikeaa tehdä hyvät nuotit, kun ne tekee ensimmäistä kertaa. Kaikkia leikkauksia ei saa mitenkään kohdalleen, Lappi totesi.

– Lisäksi oli tosi vehreää, koska täällä on satanut tosi paljon, ja ruoho on kasvanut. Välillä on hirmu vaikeaa erottaa tietä.

Lappi starttaa Safari-seikkailuun pieneltä takamatkalta muihin kuljettajiin nähden. Naivashan kaupungin ympäristössä ajettava osakilpailu palasi MM-sarjan kalenteriin kaksi vuotta sitten, ja suurin osa Lapin kilpakumppaneista on aiemmin kilpaillut samoilla erikoiskokeilla.

Savanni
Safari-rallin reitti kulkee pienillä kinttupoluilla. Kuva: M-Sport Ford WRT

Tämän vuoksi Lapilla on maltilliset tavoitteet kilpailuun. Toisaalta ongelmat välttämällä sijoitus voi olla hyvinkin korkealla, kuten aiempina vuosina on nähty.

– Lähestymistapani tähän ralliin on erilainen kuin Sardinian kisaan. Minun täytyy vain päästä läpi ja kerätä kaikki kilometrit, edellisissä kisoissa Sardiniassa ja Portugalissa palkintokorokkeelle ajanut Lappi totesi.

– Muut tuntevat kaikki mutkat ja miten niissä voi leikata. Tämä ei ole mitenkään helppoa. Minun pitää siis hyväksyä se, että välillä tulee takkiin.

Lappi koki kovan kolauksen ennen Safari-rallin varsinaista starttia, kun hän kärsi teknisistä murheista keskiviikon testierikoiskokeella. Lapin Hyundaista petti vetoakseli, minkä vuoksi hän ei päässyt ajamaan pätkää kokonaan läpi kertaakaan.

Lue lisää: Kalle Rovanperä tykitti pohjat testipätkälle, tallikaveri veti isot voltit

Safari-rallin avaava yleisöerikoiskoe ajetaan torstaina Nairobissa. Savanneille suunnataan perjantaiaamuna.

Katso alta Kenian Safari-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat