Elfyn Evansin itseluottamus tapissa – ”Olimme lähellä jo viime vuonna”

Toyotan WRC-tallin walesilaiskuski Elfyn Evans nieleskeli jälleen katkeran kalkin pari viikkoa sitten ajetussa Keski-Euroopan MM-rallissa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva; Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ulosajo lauantaina tiesi sitä, että tiimikaveri Kalle Rovanperä karkasi maailmanmestariksi. Evans on jo kahdesti aiemmin ollut hopealla MM-sarjassa, joten nyt tuloksena oli kolmas tappio mestaruustaistelussa.

Tilanne on kuitenkin nollattu nopeasti, sillä tällä viikolla edessä on Toyotan kauden tärkein ralli. Kausi päättyy Japanissa Toyotan nimeä kantavan kaupungin ympäristössä.

– Japanin kisa on tietenkin todella tärkeä ralli sekä minulle että koko tiimille. Haluamme ehdottomasti päättää kautemme mahdollisimman korkealla, Evans sanoo.

Walesilainen oli hyvässä vauhdissa Japanin asvalttipikataipaleilla jo viime kaudella. Evans oli voittotaistelussa mukana vielä sunnuntaiaamuna, mutta rengasrikko 16. erikoiskokeella tiputti miehen lopulta viidenneksi.

– Kyseessä ei ole missään nimessä helppo ralli. Olimme kuitenkin erittäin lähellä voittoa jo viime vuonna. Nyt haluamme todella laittaa kaiken oikeisiin uomiin, Evans summaa.

– Toivottavasti löydämme yhtä hyvän vauhdin myös tänä vuonna.

Japanin rallin reitti ei juuri ole muuttunut, mutta se ei kuljettajaparien urakkaa helpota. Kaukoralleja varten testimahdollisuutta ei nimittäin ole olemassa.

– Vaikka suurin osa pätkistä onkin tuttuja, emme voineet testata rallia varten. Sen takia säädöt ovat aina pientä arvailua ja perustuvat pitkälti viime vuoden kokemuksiin. Toki olemme senkin jälkeen oppineet jotain, mutta pitää vain yrittää sopeutua.

Japanin ralli käynnistyy torstain vastaisena yönä Suomen aikaa ajettavalla testierikoiskokeella. Varsinainen kisa starttaa torstaina puolen päivän tienoilla Suomen aikaa kaasuteltavalla Toyotan stadionin yleisöpätkällä.

Kilpailussa ajetaan yhteensä 22 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy karvan alta 305 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat