Kalle Rovanperä pitää painetta yllä, mutta vaikeaa on – ”Auto on välillä hirveä ajettava”

Toyotan Kalle Rovanperä ei ole vielä luovuttanut voittotaistelua Kenian MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä on ennen kolmea kisan viimeistä erikoiskoetta kilpailussa toisena 13,6 sekuntia tallikaveri Sebastien Ogieria perässä. Suomalaiskuski ei kuitenkaan halua ottaa ylimääräisiä riskejä, sillä myös pisteet kakkostilasta ovat tärkeät MM-taistoa ajatellen.

Sunnuntaiaamuna avauspätkällä Rovanperä pystyi lyömään Ogierin selvästi, mutta ranskalaismestari kuittasi heti seuraavalla erikoiskokeella takaisin.

– Ei aamu kovin raju ollut. Ensimmäinen pätkä oli toki huonossa kunnossa, mutta luulen, että kaikki kuskit ottivat siellä varman päälle. Ei tuntunut niin pahalta, joten ajoin siksi vähän kovempaa. Ei autoon minusta tullut mitään isoja iskuja tai muuta, Rovanperä summasi Naivashan huoltoparkissa.

– Yritän tehdä viimeisillä pätkillä saman kuin koko viikonlopun. Ajan vain omaa vauhtiani ja yritän sitä kautta pitää painetta yllä. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Puolustava mestari tunnusti, että auton säädöt eivät ole olleet täysin optimaaliset missään vaiheessa viikonloppua.

– Olemme olleet vähän koko viikonlopun ongelmissa auton kanssa. Se aliohjaa liikaa. Tänään homma on korostunut, kun pätkät ovat tosi pehmeää hiekkaa. Tuollaista ei ole ollut aiemmin tänä viikonloppuna. Siellä lentohiekassa auto on välillä aika hirveä ajettava, Rovanperä sanoi.

Kisan päättävältä Power Stage -pätkältä Rovanperä hamuaa isoa pistepottia. Yritystä pitää kuitenkin olla rajusti, sillä varsinkin Hyundain Thierry Neuville ja M-Sport Fordin Ott Tänak laittavat kaiken peliin, koska kaksikon kisa on jo mennyt enemmän tai vähemmän pilalle.

– Power Stage ei tuntunut ekalla vedolla kovin hyvältä. Taistelin auton kanssa urissa. Meillä oli siellä kunnon sladi myös, mutta se tapahtuu helposti tuollaisissa olosuhteissa. Toki me yritämme saada hyvät pisteet niin kuin aina, Rovanperä mietti.

Katso alapuolelta lauantaiaamun erikoiskokeiden parhaat palat Keniasta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat