Kaksi suomalaiskuskia lähtee taistelemaan himoitusta palkinnosta rallin MM-sarjassa

Sami Pajari
Sami Pajari oli viime vuonna kolmas JWRC-sarjassa. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan JWRC-junioriluokkaan on ilmoittautunut kahdeksan kuljettajaa, joista kaksi on suomalaisia.

JWRC-sarja vahvisti maanantain tiedotteellaan, että rallin SM-sarjan SM3-luokasta tutut Sami Pajari ja Lauri Joona lähtevät jahtaamaan MM-sarjan juniorimestaruutta.

Pajari ajoi viime vuonna täyden JWRC-sarjan ja sijoittui loppupisteissä kolmanneksi. Joona oli puolestaan mukana viime vuoden Ruotsin rallissa, jossa hän oli lopulta yhdeksäs JWRC:n lopputuloksissa.

JWRC-luokan tämän kauden mestarille on luvassa himoittu palkinto, joka on tuttu edellisiltä vuosilta: Ford Fiesta Rally2 -auto, 200 Pirellin rallirengasta, rekisteröityminen WRC2-luokkaan kaudeksi 2022 sekä ilmainen osallistuminen viiteen MM-osakilpailuun ensi vuonna. Kauden 2021 JWRC-mestari saa Fiestan omakseen, jos hän osallistuu vähintään viiteen MM-osakilpailuun kaudella 2022.

Tämän vuoden mestarille on tarjolla myös vaihtoehtoinen palkintopaketti, johon sisältyy viisi täysin rahoitettua MM-rallia M-Sportin uudella Ford Fiesta Rally3 -autolla sekä rekisteröinti uudistettuun WRC3-luokkaan MM-sarjassa.

Pajari, 19, oli viime kaudella mukana mestaruuskamppailussa viimeiseen osakilpailuun saakka. Tittelin ja avaimet Ford Fiestaan vei kuitenkin ruotsalainen Tom Kristensson.

– Minulla on nyt luottavaisempi fiilis ja minulla on hyvä tuntuma autoon. Useimmat sarjan kuljettajat ovat samalla tasolla. Odotan sitä, että pääsen taistelemaan jälleen tänä vuonna. Meillä oli jo viime vuonna tiukkoja kisoja Martinsin kanssa, Pajari viittaa latvialaiseen Martins Sesksiin, joka sijoittui viime kaudella toiseksi JWRC:ssä.

Junnujen MM-sarja käynnistyy Kroatian asvalttiosakilpailulla 22.-25. huhtikuuta.

– Rallin ajaminen asvaltilla on minulle täysin uusi juttu. Minulla ei ole minkäänlaista kokemusta asvaltista paitsi sorajousituksella. Yritämme päästä hyvään rytmiin Kroatiassa ja edetä askel askeleelta. Meillä on tavoitteena päästä testaamaan asvaltilla ennen Kroatiaa, mutta Suomessa on edelleen lunta, joten saa nähdä, 24-vuotias Joona kertoo.

Pajarin ja Joonan lisäksi JWRC-sarjaan on ilmoittautunut latvialainen Sesks, virolainen Robert Virves, romanialainen Raul Badiu, brittikuljettaja Jon Armstrong, slovakialainen Martin Koci sekä irlantilainen William Creighton.

JWRC-sarjassa kilpaillaan etuvetoisilla Ford Fiesta Rally4 -autoilla. Kroatian lisäksi sarjan pisteistä ajetaan Portugalin, Viron, Belgian ja Katalonian MM-ralleissa.

Katso alta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä