Quantcast

Justus Räikkönen uudessa roolissa rallin SM-sarjassa – ”Turha alkaa jännittämään”

17-vuotias Justus Räikkönen avasi rallin SM-kauden komealla voitolla Rovaniemellä tammikuussa.
Mikael Korhonen ja Justus Räikkönen
Mikael Korhonen ja Justus Räikkönen juhlivat Tunturirallissa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Räikkönen ja kartanlukija Mikael Korhonen lähtevät lauantaina ajettavaan Kuopion SM-ralliin SM3-luokan kärjessä. Voitto perinteikkäässä Tunturirallissa oli maaliskuussa 18 vuotta täyttävän Räikkösen ensimmäinen SM-sarjassa.

– Hyvillä fiiliksillä startataan Kuopioon. Mukava päästä taas kilpailemaan. Hyvä määrä kilpailijoita on meidän luokassamme kasassa, mikä tekee tietenkin hyvää kilvanajolle. Viime vuodelta on muistissa hyvät tiestöt, joista tykkäsin paljon, Räikkönen summaa.

Sääennusteet lupaavat Pohjois-Savoon napakkaa pakkasta, joten ainakaan sohjokeliä ei ole luvassa. Räikkönen ei ota sarjajohtajan viitasta harteilleen mitään paineita.

– Täytyy toivoa, että olosuhteiden puolesta olisi tarjolla jäistä pohjaa, eikä soraa, niin se olisi ihanteellinen tilanne. Uutena itselle tietysti tulee starttipaikka luokan ensimmäisenä, mutta ei sitä nyt sinällään tule mietittyä. Yksi kisa on vasta ajettu, Räikkönen sanoo.

– Kausi on pitkä ja Kuopiossakin luokka on täynnä nopeita kuljettajia. On vain lähdettävä ajamaan omaa ajoa lähdöstä maaliin. Lauantaina sitten nähdään, mihin vauhti riittää. Toivotaan, että olisimme mahdollisimman korkealla, mutta turha alkaa jännittämään.

Räikkösen Rovaniemellä ajama voitto oli ensimmäinen SM-sarjassa myös nuorukaisen ajokille, Peugeot 208 Rally4 -autolle.

Kuopiossa ajetaan lauantaina yhteensä kahdeksan erikoiskoetta, joille mittaa kertyy noin 95 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat