Joko Hyundain keikkakuski nousee korkeimmalle korokkeelle? – ”Ei ole mitään syytä, miksi en voisi ajaa voitosta”

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Craig Breen on yksi harvoista WRC-kuljettajista, joilta löytyy kokemusta ensi viikolla ajettavasta Belgian MM-rallista. 

Belgialainen on kisannut Ypres-rallissa urallaan neljä kertaa. Tuorein visiitti klassikkoralliin kaudella 2019 päättyi voittoon, kun Breen juhli ykköstilaa Ypresissä Volkswagenilla 45,7 sekunnin erolla ennen Kevin Abbringia.

Breen kuitenkin muistuttaa, että tällä kertaa mukana on lajin kovimmat nimet. Silti Hyundai-kuski unelmoi uransa ensimmäisestä voitosta MM-tasolla.

– Voitin siellä tosiaan viimeksi, mutta tällä kertaa pelin henki on ihan toinen. Nyt ollaan MM-sarjassa ja kaikki isot pojat ovat mukana. Voinko voittaa siellä? Miksi ei, ainakin aion taistella tosissaan, Breen sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Se vähän riippuu, miten nopeasti saan oikean fiiliksen testeissä. Minulla on yksi päivä aikaa etsiä oikeat säädöt ja olla vauhdissa. Ei ole kuitenkaan mitään syytä, miksi en voisi ajaa voitosta, Breen jatkaa.

Irlantilainen on mielissään, että Belgia isännöi nyt ensimmäistä kertaa MM-tason rallia.

– Ypres on yksi ralleista, joista tykkään kaikista eniten. Se on ehdottomasti mielenkiintoisin ja erityisin ralli, minkä olen koskaan ajanut. Paperilla se voi näyttää vähän erikoiselta, mutta autossa kisa on aina suuri haaste, Breen hehkuttaa.

– Melkein joka risteyksessä tienpinta on vähän erilainen. Odotan sitä kisaa innolla ja se on ehdottomasti ansainnut paikkansa MM-kalenterissa.

Breen saavutti heinäkuussa Virossa uransa neljännen palkintosijan oltuaan toista kertaa peräkkäinen Viron MM-rallissa toinen.

Katso alapuolelta, mitä historian ensimmäisessä Belgian MM-rallissa on luvassa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385091″ ap mute ]

 

Lue myös nämä