Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan WRC-talli hakee ensimmäistä niskalenkkiä – ”Olemme tehneet kaikkemme”

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan WRC-talli on valmistautunut huolellisesti tämän viikon Ruotsin MM-osakilpailuun.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime vuonna lumisissa olosuhteissa normaalisti viihtyvä Toyota jäi Uumajassa pahasti kilpailijoidensa varjoon. M-Sport Fordilla tuolloin ajanut Ott Tänak juhli voittoa ja Hyundain Craig Breen sekä Thierry Neuville miehittivät seuraavat sijat.

Tällä kertaa homma ei jää ainakaan ajetuista testikilometreistä kiinni. Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans kisasivat ensin Tunturirallissa 200 EK-kilometrin verran ja ajoivat vielä yhden testipäivän mieheen Toyotan omalla testialueella Keski-Suomessa. Takamoto Katsuta puolestaan testasi kahden päivän ajan tiimin testikohteessa.

– Meillä oli tasapainoinen startti kauteen Monte Carlossa ja nyt olemme kääntäneet katseemme kohti Ruotsia, joka on melkein kuin kotiralli meille. Siellä me saimme ensimmäisen voittomme vuonna 2017. Talviolosuhteet ovat meille muutenkin tuttuja, tallipomo Latvala sanoo.

– Viime vuonna meillä oli siellä kuitenkin vaikeaa. Nyt olemme todella yrittäneet valmistautua huolellisesti, koska haluamme jälleen taistella voitosta. Arctic-rallin ja testien myötä olemme ainakin tehneet kaikkemme.

Lue myös: Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi avaavat urakkansa! Tämä kaikki sinun pitää tietää Ruotsin MM-rallista

Toyotalla on tämän vuoden Ruotsin kisassa iso valttikortti, kun kaksinkertainen maailmanmestari Kalle Rovanperä avaa kautensa Uumajasta. Koska Rovanperä ei Monte Carlossa kisannut, pääsee suomalaistähti loistavalta lähtöpaikalta lumiralliin.

Toyotan päätavoite on tällä kaudella valmistajien MM-sarjassa, joten Ruotsista tiimi toivoo huipputulosta, jotta mestaruusjuna lähtee oikeille raiteille.

– Kalle aloittaa nyt kautensa ja on varmasti vahva tällaisessa kisassa. Hänen lähtöpaikkansa pitäisi auttaa taistelua kärkisijasta. Elfyn on myös voittanut Ruotsissa aiemmin. Me teemme kaikkemme, että hän on mahdollisimman valmis niihin olosuhteisiin, jotka etuautot Ruotsissa kohtaavat, Latvala kertoo.

– Takamoto on tunnetusti myös vahva lumella ja ajoi jo viime vuonna lupaavaa vauhtia Ruotsissa. Toivon todella, että luvassa on erittäin vahva kisa meidän kuskeillemme.

Ruotsin ralli alkaa torstaiaamuna testierikoiskokeella. Varsinainen kisa käynnistyy torstai-iltana Uumajan yleisöpätkällä.

Kisassa on luvassa yhteensä 18 pikataivalta, joille mittaa kertyy hieman yli 300 kilometriä.

Lue myös nämä