Jari-Matti Latvalalta tärkeä huomio, kehotti Rovanperää varmistelemaan – ”Kalle on niin fiksu”

Toyotan rallitalli porskuttaa kolmoisjohdossa Kenian MM-rallissa perjantain ajopäivän jälkeen.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Multimestari Sebastien Ogier nykäisi reilun 20 sekunnin etumatkan ennen puolustavaa mestaria Kalle Rovanperää. Elfyn Evans täydentää tiimin kolmoisjohdon vajaat 45 sekuntia Ogieria perässä.

– Toistaiseksi menee aika hienosti. Olen erittäin helpottunut. En osannut odottaa, että voisimme olla näin vahvoja. Sanoin pojille aamulla, että kärsivällisyys on pelin henki, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala huokaisi.

– Elfyn hävisi esimerkiksi yhdellä pätkällä 20 sekuntia, eikä ollut tyytyväinen. Sanoin kuitenkin hänelle, että jos olisit ottanut riskejä, olisit voinut osua kiveen ja hävitä paljon enemmän. Sen jälkeen mahdollisuuksia ei olisi ollut. Nyt niitä kuitenkin vielä on.

Latvala kokee, ettei Rovanperän kannata lauantain hankalan ajopäivän aikana stressata asemiaan voittotaistelussa. Tärkeämpää on selvittää päivä läpi, sillä MM-sarjan kannalta pahimmista uhkaajista Hyundain Thierry Neuville joutui jo keskeyttämään. Myös M-Sport Fordin Ott Tänak on jo yli kolme minuuttia kärkeä perässä.

– Sanoisin, että Kallen kannattaa vain miettiä omaa kisaansa ja vauhtiaan. Ei hänen tarvitse miettiä Sebiä, vaan omaa taistelua MM-sarjassa. Kalle on niin kypsä, että hän varmasti hallitsee tilanteen. Seb voi myös kärsiä rengasrikon, jonka jälkeen tilanne muuttuu nopeasti, Latvala mietti.

– En ainakaan Kallen asemassa ottaisi mitään ylimääräisiä riskejä. Nyt on tärkeintä vain miettiä MM-tilannetta. Kalle on niin fiksu, ettei minulla ole siitä mitään huolta.

Latvala kuitenkin muistuttaa, että raastava Safari-ralli on vasta alussa. Ennakolta juuri huomisen lauantain pitäisi olla kaikista hankalin päivä kuljettajille.

– Huomenna on vielä vaikeampi päivä luvassa. Ainakin pojat ovat sanoneet, että olosuhteet ovat pahat ja isoja kiviä on tiellä. Vaikka tilanne näyttää nyt hyvältä, me kaikki tiedämme, että täällä tarvitaan myös onnea. Kaikki voi muuttua hetkessä, Latvala summasi.

– Kärsivällisyys kuitenkin auttaa. Jos ottaa vähän varman päälle, ehtii paremmin nähdä kivet. Jos vauhtia on liikaa, menee rengas helposti nopeissa paikoissa.

Katsoa alapuolelta perjantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat Kenian MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat