Jari-Matti Latvala tylynä itselleen: Ei tässä kannata selitellä

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala ei ole pystynyt vastaamaan sen paremmin kärkikuljettajien kuin tallikavereidensakaan vauhtiin Korsikan MM-rallissa.

Kun kisasta on takana yli puolet, Latvala on Toyotallaan vasta kahdeksantena minuutin ja 43,2 sekunnin päässä kärjestä. Lauantaiaamun kahdella ensimmäisellä pikataipaleella Latvala hävisi selvästi nopeimmille, mutta hän sai hieman lohtua aamupäivän kolmannelta pätkältä, jolla hän sijoittui neljänneksi.

Latvala ei voinut kuin pyöritellä päätään, kun hän saapui huoltotauolle Bastian lentokentän kupeeseen.

– Ei tässä kannata selitellä. Kun menee huonosti, niin menee huonosti, Latvala manasi Rallit.fille.

Latvalan päällimmäisenä ongelmana on se, että hänen Toyota Yaris WRC -autossaan ei ollut sopivat säädöt kilpailun alussa.

– Tässä vaiheessa autoa on tosi vaikea saada hyväksi. Nyt kääntyminen sujuu paremmin, mutta takajarrut menevät liian helposti lukkoon. Takapää meinaa lähteä irti jarrutuksissa, ja se häiritsee minua älyttömästi, Latvala totesi.

– Ajan ratamaisella jarrutustyylillä eli jarrutan mutkan jyrkimpään kohtaan. Silloin jarrubalanssin pitäisi olla 50-50. Teimme geometriamuutoksen tähän kisaan, ja sitä ei voida enää muuttaa kokonaan, Latvala jatkoi.

Latvala pistää heikosti sujuneen kilpailun täysin omaan piikkiinsä.

– Ei tässä voi kuin peiliin katsoa. Mutta nyt pitää keskittyä siihen, että saamme jarrutuntumaa paremmaksi ja sitä kautta lisää luottamusta. Siten ajamista voi parantaa.

Latvala on lähietäisyydellä kuudentena olevasta Hyundain Dani Sordosta ja seitsemäntenä ajavasta Fordin Elfyn Evansista. Sordo on vain kahdeksan sekuntia Latvalan edellä.

– Saimme hieman Evansia ja Sordoa kiinni aamun pätkillä. Jos pääsisimme heidän edelleen, se kompensoisi tätä rallia jonkin verran. Kuudes sija olisi jo jotain pisteiden kannalta, Latvala sanoi.

Lue myös nämä