Jari-Matti Latvala harmissaan: Meni koko ajan huonommin

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toni Heinonen

Jari-Matti Latvala ei pystynyt vastaamaan kärjen vauhtiin perjantaiaamupäivän lenkillä Turkin MM-rallissa.

Toyota-kuljettaja Latvala saapui päivähuoltoon kuudennella sijalla 23,2 sekuntia kärkikuljettaja Andreas Mikkelsenille jääneenä. Latvalaa jäi kismittämään etenkin lenkin viimeinen erikoiskoe.

– Päivä alkoi erittäin hyvin, mutta sen jälkeen meni koko ajan huonommin. En ole tyytyväinen varsinkaan viimeiseen pätkään. Aika oli tosi huono. En ajanut sitä parhaalla mahdollisella tavalla, mutta en ajanut niinkään huonosti, mitä aika näytti, Latvala totesi Rallit.fille.

– Ihmetyttää, mihin aikaa hukkui. Se saattoi olla kiinni vetopidosta tai jostain muusta. Tuntui, että pyörät sutivat liikaa, Latvala jatkoi.

Tuurilainen ajoi kärkivauhtia huoltoa edeltäneen erikoiskokeen puoliväliin saakka, mutta sen jälkeen aikatappiota kertyi 11,4 sekuntia Mikkelsenin pohja-aikaan nähden.

– Pätkän loppupäässä tie muuttui pehmeämmäksi ja siellä oli paljon enemmän irtosoraa, jolla oli vaikeuksia. Liukkaalla irtosoralla en päässyt etenemään tällä autolla riittävän nopeasti, Latvala analysoi ja vilkaisi Toyota Yaris WRC -autoaan.

Latvalan auton säätöihin tehdään muutoksia ennen iltapäivän lenkkiä.

– Perä luistaa ankarasti, enkä ole täysin tyytyväinen perän käyttäytymiseen. Sitä tässä yritetään miettiä, että mitä voitaisiin tehdä saadaksemme lisää pitoa ja päästäksemme kovempaa, Latvala kertoi.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja