Jari-Matti Latvala epäileväinen Tänak-uutisesta – ”En näkisi mitään syytä lähteä vaihtamaan”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala ei usko, että hänen tallikaverinsa Ott Tänak lähtee Toyotalta tämän kauden jälkeen.

Arvostettu Autosport-lehti jysäytti melkoisen pommin perjantaina, kun se uutisoi Tänakin siirtyvän Hyundaille ensi kaudeksi. Rallin MM-sarjaa johtava Tänak on pohtinut pitkään tulevaisuuttaan, mutta brittiaviisin mukaan virolainen on nyt laittanut nimensä Hyundain sopimuspapereihin.

Lue myös: Kova väite: Ott Tänak lähtee sittenkin Toyotalta?

Tuurilainen epäilee väitteen paikkansapitävyyttä.

– En ole kuullut mitään virallista. Ymmärtääkseni kaikki perustuu huhuihin. Se olisi erittäin huima liike, jos näin tapahtuisi. En itse usko, että niin käy, Latvala kertoi Katalonian MM-rallin avauspäivän jälkeen.

– Ott on ollut täysin ylivoimainen tällä kaudella ja hänellä on nopein auto alla. En näkisi mitään syytä lähteä vaihtamaan, suomalaiskonkari lisäsi.

Katso alta kooste Katalonian MM-rallin perjantai-iltapäivän tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,286719″ ap mute ]

 

Latvalalle Tänakin siirto voisi tarkoittaa uran jatkoa Toyotalla. Manageri Timo Jouhki on neuvotellut pitkään Tommi Mäkisen johtaman tiimin kanssa suojattinsa tulevaisuudesta.

– Ottin lähtö muuttaisi aika paljon asioita. En lähde nyt sen enempää spekuloimaan, kun mitään virallista ei ole, Latvala totesi.

Lue myös: Tommi Mäkinen kommentoi tulikuumaa puheenaihetta: ”Eihän se ole meille hyvä huhu”

Lue myös: Ott Tänak vastasi brittilehden kohuväitteisiin – ”Huomenna menen M-Sportille ja sunnuntaina Citroenille”

Hyundai iskussa avauspäivänä

Katalonian MM-sarja käynnistyi perjantaina kuudella erikoiskokeella. Latvala on sorapätkien jälkeen kilpailussa kuudentena puolen minuutin päässä kärjestä.

– Iltapäivällä sain luottoa tekemiseen ja autoon. Olin liian hidas aamulla, sillä silloin eroa oli jo yli 20 sekuntia, Latvala tunnusti.

Hyundai-kuljettajat olivat huikeassa iskussa rallin avauspäivänä. Tallilla on kilpailussa kolmoisjohto yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin johdolla. Toyotan kannalta tilanne ei näytä hyvältä, sillä talli yrittää jahdata Hyundaita valmistajien MM-sarjassa.

Lue myös: Sebastien Loebilta hurja veto, nousi rallin kärkipaikalle – ”Onhan tämä aika uskomantonta”

– Se näkyi, että Hyundai oli valmistautunut kisaan meitä paremmin. Emme ehkä ajaneet tarpeeksi testiä soralla, itse en ajanut metriäkään. Keskityimme asvalttiin.

Kataloniassa ajetaan kaksi viimeistä päivää asvalttiteillä.

– Pakko tsempata ja laittaa parasta tiskiin. Meillä on vielä mahdollisuuksia. Jos lähtee kulkemaan hyvin, voimme saada vielä hyvän kisan, Latvala sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat