Quantcast

Tommi Mäkinen kommentoi tulikuumaa puheenaihetta: ”Eihän se ole meille hyvä huhu”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katalonian MM-ralli käynnistyi perjantaina Hyundain komennossa, mutta päivän kuumimmaksi puheenaiheeksi nousi Ott Tänak.

Brittilehti Autosport uutisoi iltapäivällä, että maailmanmestaruutta jahtaava Tänak on siirtymässä Toyotalta Hyundaille tämän kauden jälkeen. Autosportin toimittaja David Evans nojasi jutussaan sisäpiirin lähteisiin.

Lue myös: Kova väite: Ott Tänak lähtee sittenkin Toyotalta?

Tänakin odotettiin jatkavan Toyotalla, minkä vuoksi vahva väite tuli suurena yllätyksenä. Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen ei vahvistanut asiaa.

– En osaa sanoa siihen enempää. En tiedä, miten kovia huhuja ne ovat. Jos näin on, niin eihän se ole meille hyvä huhu, Mäkinen sanoi Saloun huoltoalueella.

Toyota on käynyt Tänakin kanssa jatkosopimusneuvotteluja alkukesästä saakka. Virolainen on samaan aikaan keskustellut myös Hyundain kanssa.

– En osaa sanoa, mitä siellä on ollut käynnissä. Hyvin hiljaista on ollut, ja me olemme olleet odottavalla kannalla, Mäkinen totesi.

Katso alta kooste Katalonian MM-rallin perjantai-iltapäivän tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,286719″ ap mute ]

 

Mäkisen mukaan siirto Hyundaille olisi kova peliliike MM-sarjan nopeimmalta kuljettajalta. Hyundailla olisi sen jälkeen kaksi kovaa kuljettajaa riveissään, sillä belgialaistähti Thierry Neuville jatkaa tallissa.

– Jos oletetaan Ottin menevän Hyundaille, olen pettynyt, koska olen yrittänyt liputtaa sen puolesta, että jokaisessa tiimissä olisi yksi huippukuski. Tämä on kovaa bisnestä. Andrea Adamo (Hyundain tallipäällikkö) on ilmoittanut, että häntä ei kiinnosta mikään muu kuin pärjääminen. Minä katson hieman kokonaisuutta eli mikä kiinnostaa ihmisiä. Se ei ole ideaaliolosuhde, jos samassa tiimissä on kaksi huippukuskia, Mäkinen kertoi.

Toyota ei ole vielä virallisesti kiinnittänyt yhtäkään kuljettajaa ensi kaudeksi. Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke ovat neuvotelleet jatkosta Mäkisen tiimissä, ja myös Kalle Rovanperää on tuotu Toyotan kokoonpanoon.

– Kovia huhuja tuntuu olevan liikkeellä. Toivotaan, että saamme niille päätöksiä Espanjan ja Australian rallien välissä. Olisi ihan kiva, että asiat olisivat jo kunnossa seuraavaa kautta ajatellen, Mäkinen sanoi.

Lue myös: Sebastien Loebilta hurja veto, nousi rallin kärkipaikalle – ”Onhan tämä aika uskomantonta”

Lue myös nämä

  • Uusimmat