Quantcast

Kalle Rovanperällä tahmea ajopäivä Kataloniassa – ”Meni tosi huonosti”

Kalle Rovanperä
Kartanlukija Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä. Kuva: Miika Wuorela
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä pitää hallussaan WRC2 Pro –luokan kakkossijaa, kun Katalonian MM-rallista on ajettu perjantain soraerikoiskokeet.

Skoda-kuljettaja on kuuden ajetun erikoiskokeen jälkeen 41,2 sekuntia Mads Östbergin perässä. R5-autoista Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen olivat viidenneksi nopeimpia

Vaikka aamun lenkki oli Rovanperälle haasteellinen, lähti hän iltapäivän lenkille toiveikkaana.

– Tämä oli jo paljon parempi, ja kovalla renkaalla ajaminen onkin paljon mukavampaa. Toivottavasti tämä lenkki on aamua parempi, Rovanperä toivoi iltapäivään lähdettäessä.

Ero Östbergiin kasvoi kuitenkin iltapäivän erikoiskokeilla, eikä Rovanperä saanut otetta omaan ajamiseensa. Syytä vaisuun menoon etsittiin iltahuoltoon saavuttaessa koko tiimin voimin, mutta lauantaina pelin henki muuttuu joka tapauksessa, kun kilpailijat suuntaavat asvaltille.

– Josko asvaltti sujuisi sitten, koska tänään meni tosi huonosti. Totta puhuen puristin iltapäivästä kovempaa, mutta renkaat olivat huonommassa kunnossa kuin aamulla.

Katso alta kooste Katalonian MM-rallin perjantai-iltapäivän tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,286719″ ap mute ]

 

Volkswagenilla ajava Emil Lindholm oli perjantaina R5-autojen joukossa yhdeksänneksi nopein. WRC2-luokassa Lindholm ja kartturi Mikael Korhonen ovat kuudentena. Rallin yleiskilpailussa kaksikko ajaa sijalla 19.

– Aika lailla suunnitelmien mukaisesti meni. EK 1/4:n laskin vähän kovempaa, kun tie oli tuttu ja hyväkuntoinen. Päivän kaksi muuta erikoiskoetta olivat meille jo aika raffia ja kapeata soratietä, jota en vain raaskinut työntää kovaa. Ei me kruisailtu mitenkään, mutta huonot osuudet ajoimme nätisti, ja ne jotka olivat paremmassa kunnossa, niin ne päästeltiin kovaa.

– Kyllä esimerkiksi päivän viimeinen lähes 40 km mittainen EK oli jo aika perunapeltoa meille. Sellaista jatkuvaa rytkytystä, pomppimista, niin että silmissä näkyi välillä jo tähtiä, Lindholm toteaa.

Saloun iltahuollossa Lindholmin Volkswageniin vaihdetaan asvalttirallisäädöt. Jousitus vaihtuu, auton korkeus ja geometria muuttuvat, kun Katalonian MM-rallissa lauantain ja sunnuntain kilpailupäivät ajetaan asvalttialustalla.

– Oikeastaan kaikki huomisen tiet ovat makeita, jouheita ja sellaisia keskinopeita asvalttipätkiä. Huomenna jatketaan pitkälti samalla taktiikalla. Yritetään pysyä kärjen kannoilla. Meillä ei ole tavoite täällä ajaa huipputulosta vaan kokemusta, Lindholm muistuttaa.

Katalonian MM-ralli, R5-autojen tilanne perjantain jälkeen:
 1. Mads Östberg Citroen 1.24.24,5
 2. Pierre-Louis Loubet Skoda +14,8
 3. Eric Camilli Citroen   +16,3
 4. Ole Christian Veiby VW  +37,0
 5. Kalle Rovanperä Skoda   +41,2
 6. Kajetan Kajetanowicz VW  +44,3
 7. Nikolai Grjazin Skoda   +48,1
 8. Jan Kopecky Skoda    +1.07,1
 9. Emil Lindholm VW    +1.19,4
10. Gus Greensmith Ford   +2.13,5

 

Lue myös nämä

 • Uusimmat