Quantcast

Jari-Matti Latvala aloitti Toyotan tallipäällikkönä: ”Fiilis kuin ensimmäisenä päivänä lukiossa”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala legendaarisen Harjun maisemissa Jyväskylässä. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalan uusi ura Toyotan tallipäällikkönä käynnistyi maanantaina. Latvala suuntasi ensitöikseen Jyväskylään rallitiimin uuteen päämajaan.

Latvala valittiin joulukuussa monien yllätykseksi Toyotan uudeksi pomoksi Tommi Mäkisen tilalle, joka jatkaa uusissa tehtävissä Toyotan emoyhtiön moottoriurheiluosaston neuvonantajana.

Latvalalla ei ole pitkästi aikaa totuttautua uuteen pestiin, sillä rallin MM-kauden 2021 on määrä pärähtää käyntiin parin viikon kuluttua Monte Carlon MM-osakilpailulla.

– Olen tässä ollut pari päivää uusissa tiloissa Jyskässä ja päässyt tapaamaan ihmisiä. Hommat ovat lähteneet pikkuhiljaa käyntiin, Latvala kertoo Rallit.fille.

Latvala ajoi Toyotan tehdaskuljettajana MM-sarjassa vuosina 2017-19, jolloin Tommi Mäkinen pyöritti tiimin toimintaa Puuppolasta käsin. Nyt tallin pääkonttori on siirtynyt lähemmäksi Jyväskylän keskustaa.

Latvala myöntää, että pientä jännitystä oli ilmassa, kun hän asteli Toyotan tiloihin tuoreena tallipomona.

– Minulla oli hieman samanlainen fiilis kuin aikoinaan ensimmäisenä päivänä lukiossa, kun kaikki on uutta ja ihmeellistä. Tietysti tunnen ihmiset, mutta oli ihan erilainen kuvakulma tulla työmaalle kuljettajana kuin nyt tiimipäällikkönä.

– Asioita joutuu nyt miettimään hieman eri tavalla. Kuljettajana käytiin vain nopeasti pistäytymässä ja sanottiin ”moro”. Nyt pitää jutella ihmisten kanssa ja katsoa, mikä on tilanne. Pitää niin sanotusti olla ajan hermolla, mitä työyhteisössä tapahtuu, Latvala sanoo.

Latvalan ensimmäisiin työpäiviin mahtui myös arkisempia rutiineja, joita muutkin kohtaavat aloittaessaan uudessa työpaikassa.

– Ensimmäisenä kävimme palaverissa läpi vuotta 2021 ja tulevaa suunnitelmaa. Sen jälkeen pidettiin briiffaustilaisuus, missä otettiin kaikki työntekijät koolle ja minut esiteltiin tähän uuteen työtehtävään.

– Sen jälkeen on asennettu työtietokonetta ja sähköpostiohjelmia sekä laitettu puhelinta kuntoon, Latvala naurahtaa.

Toyota starttaa rallin MM-kauteen 2021 kuljettajinaan seitsenkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, walesilainen Elfyn Evans ja suomalaistoivo Kalle Rovanperä.

Kauden avaava Monte Carlon MM-ralli on ohjelmassa 21.-24. tammikuuta. Kilpailun yllä leijuu yhä kysymysmerkkejä, sillä Ranskassa pohditaan parhaillaan, pitääkö maassa ottaa käyttöön tiukempia koronarajoituksia. Kilpailun kohtalon odotetaan selviävän torstaina, kun viranomaiset tekevät seuraavia linjauksia.

Katso alapuolelta kauden 2020 päättäneen Monzan MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat