Iso taakka putosi Kalle Rovanperän harteilta – ”Enää ei tarvitse taistella!”

Kalle Rovanperä oli helpottunut mies, kun uran toinen MM-titteli varmistui Keski-Euroopan osakilpailun päätteeksi sunnuntaina.
Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä
Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaistähti ajoi uudessa MM-rallissa toiseksi, mikä riitti leikiten varmistamaan toisen perättäisen maailmanmestaruuden. Rovanperä myönsi, että päällimmäinen tunne oli helpotus.

– Ei siinä mitään ihan älyttömän ihmeellisiä fiiliksiä ollut viimeisen pätkän jälkeen. Totta kai se aina helpottaa, koska on se sellainen taakka pois, mitä koko kauden kantaa ja mistä taistelee, Rovanperä sanoi Rallit.fille.

-Tietenkin siksi helpotus on isoin fiilis, mikä tulee. Ei tarvitse enää taistella. Totta kai tosi tyytyväinen tähän vuoteen.

Rovanperän mukaan tietynlainen kypsyys oli avainasemassa tämän vuoden mestaruuskamppailussa. Viime vuonna titteli tuli dominoivan esityksen jälkeen, mutta tällä kaudella Rovanperän piti olla laskelmoivampi.

– Tämä vuosi oli haastava ja siltä se myös tuntui. Tämä on hieno saavutus ja arvostan tämän itse korkeammalle kuin viime vuoden mestaruuden. Varmasti tämä mestaruus oli ainakin kovemman työn takana, Rovanperä kertoi.

– Tänä vuonna piti ajaa järkevämmin. Näimme, että kisa on tasaväkisempää. Siksi ajoimme fiksusti ja toimme joka kisasta mahdollisimman paljon pisteitä.

Tasaisuus oli valttia tiukan kauden aikana. Toisaalta Rovanperä pystyi kamppailemaan huippusijoista lähes jokaisessa kisassa.

– Sanoisin, että yksi tekijä oli raaka vauhti monissa olosuhteissa. Olemme myös ajaneet tosi tasaisesti ja otettu niitä pisteitä koko kauden, mikä oli tänä vuonna selvästi toimiva taktiikka, Rovanperä summasi.

Rovanperän ensi kauden sopimusta Toyotan kanssa ei ole vielä julkistettu, mutta ura jatkunee japanilaisvalmistajan leivissä. Kuluvaa kautta on vielä yhden kisan verran jäljellä, mutta pikku hiljaa katseet käännetään rallikauteen 2024.

– Varmasti joka vuosi uusien sääntöjen jälkeen kilpailu koventuu. Jokainen tiimi on lähempänä toisiaan ja kuskit oppivat autonsa paremmin. Erot varmasti pienenevät, suomalaiskuski mietti.

Ensi vuonna haarukassa on tietenkin kolmas perättäinen titteli.

– Täällä ollaan sen takia ajamassa. Mestaruus on ainoa tavoite joka kerta. Kun tietää, että on kykyjä ajaa mestariksi, niin ei kai sitä muuta voi tavoitella.

Vaikka viilipyttymäinen Rovanperä ei liikoja hihkunut mestaruutensa jälkeen, näki 23-vuotiaasta rallitähdestä, että hyvältä tuntuu.

– Varmasti ajan kanssa alkaa oppimaan arvostamaan tätä yhä enemmän. Olen tosi ylpeä vuodestamme. Suorituksen suhteen olimme erittäin vahvoja.

Lue myös nämä

  • Uusimmat