Jonne Halttunen epäili mestaruusjuhlien venähtävän – ”Ei minulle siitä huonoa omatuntoa tule”

Kalle Rovanperän kartanlukija Jonne Halttunen kruunattiin sunnuntaina toista kertaa peräkkäin maailmanmestariksi rallin MM-sarjassa.
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Halttunen ja Rovanperä ovat tällä kaudella keskeyttäneet vain kerran, kun ulosajo pilasi haaveet kotikisan voitosta Jyväskylän MM-rallissa. Halttusen mukaan henkinen kasvu ja tasaisuus olivat kaksi avaintekijää mestaruuden takana.

– Meillä oli tiedossa, että emme voi voittaa jokaista kisaa. Yritimme ottaa pisteitä joka rallista niin paljon kuin vain mahdollista. Mielestäni kasvoimme molemmat edellisen mestaruuden jälkeen, Halttunen sanoi.

– Fiilis on upea. Tätä on vaikea sanoin kuvailla.

Halttusen mukaan myös äärimmäisen rauhallisesta luonteesta tunnettu Rovanperä on kehittynyt kilpailijana sitten viime vuoden.

– Kallen luonteeseen kuuluu, että hän haluaa voittaa joka rallin. Hän vihaa häviämistä. Ei minun kuitenkaan enää tarvitse häntä rauhoitella, hän tekee sen ihan itse, Halttunen summasi.

– Kalle on kehittynyt viime vuodesta, miten hän eri tilanteet osaa hallita.

Halttusen mukaan yhteistyö 23-vuotiaan kuljettajatähden kanssa on ollut luontevaa.

– Meillä on tällä hetkellä aika toimiva kombinaatio. Kalle hoitaa oman hommansa ja minä omani. Meidän ei tarvitse paljon keskustella, miten hommat hoidetaan. Pystymme myös molemmat auttamaan toisiamme tietyissä asioissa. Tämä ei ole sellaista puurtamista, mitä voisi olla.

Halttunen yhtyi Rovanperä mietteisiin raskaasta kaudesta. Viime kaudella kaksikko dominoi MM-sarjaa, mutta tällä kertaa kilpailu oli huomattavasti tiukempaa.

– Olo on tosi helpottunut. Tämä kausi on ollut tosi paljon stressaavampi ja vaikeampi. Paljon enemmän on ollut kilpailua. Jos katsoo alkukautta, niin oli tosi tasaista ensimmäiset neljä rallia. Sen jälkeen tilanne alkoi vähän aukeamaan, Halttunen kertoi.

– Tosi hyvin on mennyt ja suunnitelmien mukaan. Se on jopa vähän outoa, miten kaikki meni niin nätisti.

Viime kauden päätteeksi ainakin Halttusen mestaruusjuhlat Uudessa-Seelannissa venyivät aamuun saakka. Vielä alkuillasta suunnitelmat olivat kuitenkin auki.

– No, ei ole liikaa mietitty. Meidän molempien vanhemmat ovat täällä. Varmaan mennään heidän kanssaan syömään ja sitten on myös yhteistyökumppaneita ja kavereita tulossa, Halttunen valotti juhlasuunnitelmia.

– Voi olla, että se vähän venähtää. Ei mulla siitä huonoa omaatuntoa tule, vaikka vähän venähtää. Katsotaan, miten ilta etenee.

Lue myös nämä

  • Uusimmat