Irlannin MM-rallihanke myötätuulessa – ”Tähtäimessä on kolmen vuoden sopimus”

Irlanti on lähellä paluuta takaisin rallin MM-sarjaan.
Kuvituskuva Irlanti(Wales)
Kuvituskuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maassa on ajettu MM-osakilpailu vuosina 2007 ja 2009, jolloin voittoa juhli kumpaisellakin kerralla Sebastien Loeb. Irlannin moottoriurheiluliiton puheenjohtaja Aiden Harperin mukaan paluu voisi olla ajankohtainen kaudeksi 2025.

Harperin mukaan rallin MM-sarjan promootioyhtiö on osoittanut suurta mielenkiintoa Irlannin rallia kohtaan. Kiinnostuksesta johtuen hommat on laitettu nyt isosti käyntiin.

– Irlannin vaativia erikoiskokeita on mahdotonta korvata missään muualla. Se on selkeä fakta ja meidän iso etumme. Myös logistisesti pystyisimme hyvin järjestämään tapahtuman. Se on sitten eri asia, että toteutuuko ralli vai ei. Kaikki on tietenkin aina kiinni budjetista, Harper sanoo Irish Examiner -lehdessä.

– Olemme vasta aivan alussa neuvottelujen suhteen hallituksen kanssa. Olemme kuitenkin tehneet jo kovasti töitä, joten tähtäimessä olisi kolmen vuoden sopimus MM-sarjan kanssa.

Harper tähdentää, että nimenomaan pidempi kontrahti on ainoa vaihtoehto. Kolmen vuoden MM-rallikoitokselle Irlannissa on laskettu budjetiksi 12 miljoonaa euroa.

– Meidän on kehitettävä vaadittava infrastruktuuri, kuten huoltoparkki ja mediakeskus. Ei tuollaista ole järkeä taloudenkaan takia tehdä vain yhtä kertaa varten, Harper muistuttaa.

Edellisen kerran Irlannin MM-asvalttirallit järjestettiin Luoteis-Irlannissa Sligon kaupungin toimiessa rallin hermokeskuksena. Promoottori on jo pitkään puhunut halustaan saada MM-ralli joko Irlantiin tai Isoon-Britanniaan, mutta toistaiseksi hanke toisensa jälkeen on kaatunut.

Brittein saarilla ajettiin viimeksi kaudella 2019, kun Wales isännöi viimeisen kerran MM-rallia. Kun Walesin paikallishallinto veti rahoituksensa pois, oli homma samoin tein kuopattu. Sen jälkeen kisaa on yritetty saada Pohjois-Irlantiin, mutta joka kerta yritys on tyssännyt rahan puutteeseen.

Katso alapuolelta vuoden 2019 Walesin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat