Quantcast

Hyundain WRC-tähti uskoo Jämsän testialueen tuovan lisää vauhtia – ”Luotto on noussut”

Rallin MM-sarjassa toisena olevan Hyundai-kuski Thierry Neuvillen Viron MM-ralli reilu viikko takaperin oli vaikea.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville ei saanut säädettyä i20 N Rally1 -autoaan mieleisekseen, jonka myötä itseluottamusta jäi uupumaan Viron nopeilla sorateillä. Neuville ylsi lopulta kohtuulliselle sijalle neljänneksi, mutta eroa kisan voittaneeseen Toyotan Kalle Rovanperään kertyi liki neljä minuuttia.

Belgialaiskuski on kuitenkin luottavainen, että ensi viikon Suomen MM-rallissa hän saa paremman kyydin aikaiseksi, vaikka tunnetusti Jyväskylän ympäristössä ajettava kisa ei ole Neuvillelle sopinut. Neuville ajoi tosin toiseksi toisessa startissaan Keski-Suomessa yhdeksän vuotta sitten, mutta sen jälkeen belgialainen ei ole podiumille Suomessa yltänyt.

– Teimme paljon töitä auton kanssa Virossa. Kokeilimme paljon eri asioita, kuten jousituksen vaihtamista. Teimme autosta välillä pehmeämmän ja välillä jäykemmän. Löysimme muutamia mielenkiintoisia juttuja, Neuville juttelee rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Suomi on kuitenkin erilainen ralli, mutta nautin siitä kisasta ja uskon, että olen paremmassa iskussa siellä. Olemme pystyneet testaamaan siellä paljon, ja luotto on noussut parempien säätöjen myötä. Uskon, että siitä tulee hyvä kisa meille.

Hyundai pääsi tunnetusti kehittämään uutta hybridiautoaan selvästi kilpailijoitaan myöhemmin. Se näkyi varsinkin alkukaudesta luottavuusongelmina. Nyt pikku vikoja on saatu korjattua, mutta kenties hieman liikaa suorituskyvyn kustannuksella.

– Jos meillä on nopea auto, voimme ajaa kunnon tuloksia. Jos auto ei ole kuitenkaan luotettava, on homma vaikeaa. Virossa luotettavuus oli sataprosenttista kaikkien kolmen auton osalta ja pääsimme maaliin ilman ongelmia. Suorituskyky ei kuitenkaan ollut tarvittavan hyvällä tasolla, Neuville summaa.

– Uusien autojen kanssa luotettavuus on ensimmäinen asia, joka pitää saada kuntoon. Ikävä kyllä meidän osaltamme se ei onnistunut kauden alussa. Edellinen kisa meni ilman ongelmia, mutta toisaalta se oli myös ensimmäinen ralli, jossa en taistellut podiumista tai voitosta.

Neuvillen lisäksi ensi viikon Suomen MM-rallissa Hyundain Rally1-auton ratissa ajavat myös virolaistähti Ott Tänak sekä nuori lupaus Oliver Solberg.

Katso alapuolelta, kuinka Ott Tänak testasi viime viikolla Jämsässä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat