Quantcast

Hyundain WRC-tähdellä vain yksi tavoite Belgian MM-ralliin

Thierry Neuville lähtee suurena ennakkosuosikkina torstaina testierikoiskokeella käynnistyvään kotikilpailuunsa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville- Kuva:: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville voitti Belgian asvaltilla viime vuonna ja mies omaa rutkasti kokemusta kimurantista kilpailusta. Hyundai-tähti ei ole vielä tällä kaudella voittanut yhtään MM-rallia, mutta kotikisassa siihen on erinomainen mahdollisuus.

– Kotikisaa odotan aina eniten koko kaudelta. Minulla on hienoja muistoja rallista viime kaudelta, kun voitin ja olen menestynyt siellä myös silloin, kun kisa kuului vielä IRC-sarjaan. On muutenkin hienoa palata asvaltille muutaman hankalamman sorakisan jälkeen, Neuville sanoo.

– Me todella toivomme, että voimme ajaa voiton paikallisten fanien ja perheenjäsenten edessä. Se onkin ainoa tavoite. Helppo kisa ei ole luvassa, sillä kisa on varmasti kovaa. Meidän on valmistauduttava kisaan mahdollisimman hyvin.

Hyundain rallitali sai ison piristysruiskeen hankalalle kaudelleen, kun Ott Tänak nappasi tallin ensimmäisen voiton Suomen soralta reilu viikko sitten.

– Saimme siitä hyvän itseluottamusboostin Belgiaa ajatellen. Voitto todisti, että automme on luotettava, kilpailukykyinen ja ehdottomasti kyvykäs voittamaan ralleja, tallipäällikön tehtäviä hoitava Julien Moncet kertoo.

– Viime vuonna olimme Belgiassa vahvoja, kun saimme kaksoisvoiton Thierryn johdolla. Myös Kroatiassa aiemmin tällä kaudella vauhtimme oli kohdallaan asvaltilla. Toivottavasti hyvä vire jatkuu viikonloppuna.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat viime vuodelta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat