Hyundain tallimääräys karahti jälleen kiville – ”Karma ei valmista turboja”

Hyundain rallitallin viikonloppu Portugalissa oli kaksijakoinen.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksi autokuntaa palkintopallilla ilahdutti vaikeista ajoista kärsinyttä tiimiä, mutta Thierry Neuvillen turbovika sunnuntaina jätti ikävän sivumaun kilpailusta. Dani Sordo toi Hyundainsa maaliin toisena ja Esapekka Lappi kolmantena.

Vaikka tiimin ykköskuski Neuville joutui pettymään, ilahdutti Sordon ja Lapin suoritukset tallipäällikkö Cyril Abiteboulia.

– Ikävä kyllä Thierry menetti arvokkaita pisteitä luotettavuusongelmien vuoksi. Se asia meidän pitää tutkia tarkasti. Toisaalta sen jälkeen Danilla ja Esapekalla oli tilaisuus loistaa, eivätkä he pettäneet, Abiteboul summasi kisan jälkeen.

– Dani oli mahtava monessa kohtaa viikonloppua. Se on juuri sitä, mitä me haluamme häneltä nähdä. Dani ajoi turvallisesti, järkevästi ja toi auton maaliin. Esapekan kannalta tilanne oli sama. Hän on tehnyt mahtavaa työtä ja on päässyt jo erittäin hyvin sinuiksi automme kanssa.

Lappi joutui jo kertaalleen lauantaina hidastamaan, jotta Neuville saadaan nostettua suomalaiskuskin edelle. Jo toista kertaa tällä kaudella Hyundain tallimääräys kuitenkin meni puihin. Ruotsissa helmikuussa Craig Breen otti taktisen aikasakon Neuvillen eduksi, mutta belgialainen teki viimeisellä pätkällä ajovirheen, mikä toi Kroatiassa huhtikuussa kuolleelle Breenille kakkostilan ennen Neuvillea.

– Fiilis on aika kaksijakoinen tällä hetkellä. Meillä oli tarkka suunnitelma tallin kanssa, jota kaikki kuskit noudattivat täydellisesti. Homma meni kuitenkin pilalle Thierryn teknisen vian takia. Tuntuu, että karma on meitä vastaan, mutta voimme syyttää vain itseämme, sillä ei karma turboja valmista, Abiteboul kuittasi.

Kuuntele alta Rallit.fin Rallipodin tuore jakso. Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi seurantaan ja tilaukseen! Juttu jatkuu upotuksen alla.

– Meidän on kuitenkin parannettava ja kehitettävä autoamme. Tiedämme toki, että Kalle (Rovanperä) on erittäin nopea, mutta aikaeroa häneen emme voi hyväksyä. Meidän on saatava pari kymmenystä kilometriä kohti autoamme nopeammaksi, Abiteboul paalutti.

– Ei se tietenkään helppoa ole. Automme on tasaisen vahva kaikilla alustoilla, mutta selvää on, että meidän pitää kehittyä. Meillä on jotain ideoita, mutta nyt meidän täytyy kiihdyttää prosessia. Ei meillä mitään kriisiä ole, mutta suorituskykymme huolestuttaa minua.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä