Quantcast

Hyundai-tähti Thierry Neuville nieleskeli pettymystään – ”Minulle tuli outo tunne ennen pätkää”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Thierry Neuville putosi Saksan MM-rallin voittokamppailusta lauantai-iltapäivänä ajetulla Panzerplatten pitkällä erikoiskokeella.

Neuville kärsi rengasrikon ja menetti aikaa liki puolitoista minuuttia. Hyundai-kuljettaja oli kamppailut siihen saakka kisan kärkisijasta Toyotan Ott Tänakia vastaan, mutta aikamenetyksen vuoksi hän putosi kokonaistilanteessa seitsemänneksi.

Neuville nieleskeli pitkään pettymystään saavuttuaan lauantain toiselle huoltotauolle. Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamokin tuli paikalle antamaan halauksen belgialaistähdelle.

– Se oli todella harmillinen juttu, mutta tiesimme, että Panzerplattella on omat riskinsä. Emme tietenkään odottaneet rengasrikkoa, mutta se olisi voinut sattua kenelle tahansa. Se oli lottoa, Neuville kertoi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Andrea Adamo ja Thierry Neuville
Andrea Adamo antoi kunnon rutistuksen Thierry Neuvillelle huoltotauolla. Kuva: Toni Heinonen

Neuvillen mukaan hänen autonsa ei tuntunut täysin normaalilta ennen 41-kilometristä armeija-alueen erikoiskoetta.

– Minulle tuli outo tunne ennen pätkää, mutta kojelaudan mukaan rengaspaineet näyttivät olevan kunnossa. Heti kun menimme pätkälle, jotain tuntui olevan vialla.

– Meidän täytyy tutkia, mistä kohtaa rengas meni rikki. Mutta emme tiedä vielä, mistä rengasrikko johtui, Neuville totesi.

Toyotan Ott Tänak johtaa nyt kilpailua vakuuttavalla 42,6 sekunnin erolla ennen tallikaveriaan Kris Meekeä. Toyotalla on kisassa kolmoisjohto, Jari-Matti Latvala on aivan Meeken kannassa.

– Se oli valitettavaa, mitä Thierrylle tapahtui. Tänään on vielä yksi lenkki jäljellä. Meidän täytyy tehdä parhaamme ja varmistaa, ettemme törmää samanlaisiin ongelmiin kuin Thierry, Tänak sanoi.

Lauantai-iltana ajetaan kaksi erikoiskoetta Baumholderin armeija-alueen teillä. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Katso alta kooste lauantaiaamupäivän tapahtumista. Videolla muun muassa Esapekka Lapin spinnaus ojaan.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,277507″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat