Hyundai-kuski Mikkelsen pisti keskeytyksensä traktorin piikkiin – ”Mitä helvettiä tämä on?”

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Andreas Mikkelsen syyttää erikoiskokeelle ilmestynyttä traktoria keskeytyksestään Australian MM-rallin avauspäivänä.

Mikkelsenin kilpailu meni pilalle kolmospätkällä. Norjalaiskuljettaja tuli läpi shikaanista, jonka jälkeen hän joutui ohittamaan tien reunaa pitkin ajaneen traktorin. Pian ohituksen jälkeen Mikkelsen käväisi penkassa, ja Hyundai vaurioitui siten, että kuskin oli jätettävä päivä kesken.

Australian MM-rallin järjestäjät vahvistivat, että traktorinkuljettaja oli lähtenyt omin lupineen siirtämään shikaanin heinäpaaleja, jotka olivat liikkuneet pois paikoiltaan Jari-Matti Latvalan jäljiltä. Traktori ei ehtinyt poistua erikoiskokeelta ennen kuin Mikkelsen saapui paikalle.

– Lähestyimme nyppyä, ja näimme järjestysmiehen heiluttamassa kättään. Anders (kartanlukija Jäger) pyysi minua pysähtymään, joten hidastin hieman vauhtia ja näin, että traktori oli ajamassa pois shikaanista, Mikkelsen kertasi.

– Ajoin shikaanin läpi ja ohitin traktorin. Kysyin ”mitä helvettiä tämä on, pitäisikö meidän pysähtyä ja kertoa järjestyksenvalvojille”. Anders pyysi minua jatkamaan, mutta pian sen jälkeen en oikein kuullut nuottia, tulimme mutkaan liian kovaa ja pyörähdimme, Mikkelsen lisäsi.

Mikkelsenin keskeytys oli kova takaisku Hyundaille, jolla on nyt entistä vaikeampi urakka saavuttaa Toyota valmistajien MM-sarjassa.

– Olen pettynyt ja vihainen, koska tämä tilanne tuhosi meille erittäin tärkeän rallin, Mikkelsen manasi.

Lue myös nämä