Quantcast

Heikki Kovalaisella kova ralliurakka – ”Eipä sinne paljon muuta mahdukaan”

Heikki Kovalainen urakoi tänä vuonna rallin SM-sarjan lisäksi myös Japanissa ralliauton ratin takana.
Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen. Kuva: Rally Japan
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kovalainen voitti viime vuonna Japanin rallisarjan mestaruuden Aicello-tallin Skoda Fabia R5 -autolla. Täksi vuodeksi Kovalainen tarttui uuteen haasteeseen ja starttasi rallin SM-sarjaan vastaavanlaisella kilpurilla.

Kovalaisen edustama japanilaistalli vahvisti tällä viikolla, että Kovalainen ajaa tähän tietoon seitsemän osakilpailua Japanissa ja puolustaa mestaruuttaan. Kauden avauskisa jäi suomussalmelaiselta väliin, sillä hän kilpaili samaan aikaan Kuopion SM-rallissa.

Kovalaisen kausi Japanissa käynnistyy ensi viikolla ajettavassa Shinshiro-rallissa. Sae Kitagawa lukee suomalaiselle nuotteja nousevan auringon maassa.

– Tavoitteena on, että ajan myös Japanissa täyden kauden yhtä kisaa lukuun ottamatta. Muut kisat ovat pääosin asvaltilla, mutta mukana on myös kaksi kisaa soralla, Kovalainen kertoi Rallit.fille.

Shinshiro-ralliin osallistumisen vuoksi Kovalaiselta jää väliin Jyväskylän SM-ralli, joka järjestetään samana viikonloppuna. Muita päällekkäisyyksiä ei ole, joten Kovalaisella pitää kiirettä kahdessa rallisarjassa. Kaikkiaan Kovalaisen ohjelmaan kuuluu seitsemän kisaa Japanissa ja kuusi Suomessa.

Tämän lisäksi Kovalainen aikoo startata marraskuussa ajettavaan Japanin MM-ralliin, jossa hän oli mukana myös viime kauden päätteeksi. Entinen F1-tähti nappasi WRC2-luokan kisasta komean nelostilan ja yleiskilpailusta kymmenen sijan, joka toi yhden MM-pisteen.

– Japanin MM-ralli on tavoitteena ajaa taas kauden päätteeksi. Siellä minulla on vähän kotikenttäetua. Viime vuonna MM-ralli meni jo hyvin ja täytyy sanoa, että muistin sieltä aika monta pätkää ulkoa, Kovalainen tunnusti.

Tällä haavaa Kovalaisen kisakalenterissa ei ole muita MM-ralleja, vaikka veri hieman vetää kansainvälisille erikoiskokeille.

– Suomen MM-ralli olisi kiva ajaa joku vuosi, mutta tänä vuonna ei ole sen aika. Mutta jos tulee jotain mahdollisuuksia ajaa asvaltilla, lähden mielellään mukaan. Asvaltti on paljon tutumpaa ja helpompaa minulle, Kovalainen sanoi.

– Toisaalta Japanissa saan ihan tarpeeksi ajaa asvaltilla. Nyt ohjelmassa on Suomen ja Japanin sarjat, ja kun siihen päälle tulevat tv-hommat, niin kalenteri on aika täynnä. Eipä sinne paljon muuta mahdukaan, suomalaispilotti pyöritteli.

Katso alta kooste vuoden 2022 Japanin MM-rallin WRC2-luokan kilpailusta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat