Heikki Kovalainen aloitti tuimalla vauhdilla Japanissa, Janni Hussi puolestaan nautiskelee Italiassa

Heikki Kovalainen aloitti totutun tuimasti Japanin rallisarjan kauden kolmannen osakilpailun.
Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen. Kuva: Rally Japan
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda Fabiaa käskyttävä Kovalainen kirjautti pohjat kaikille lauantain erikoiskokeille ja johtaa kisaa liki minuutin erolla ennen Peugeot-kuski Daiki Araita. Kolmantena kisassa on Osamu Fukunaga.

Sunnuntaina Tour de Kyushu -rallissa ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta. Mukana on myös Toyotan WRC-kuski Takamoto Katsutan isä Norihiko, joka ajaa japanilaisvalmistajan uudella Rally2-autolla. Vanhempi Katsuta on kisassa avauspäivän jälkeen viidentenä.

Kovalaisen kartturina Euroopassa toimii entinen radiopersoona Janni Hussi. Japanissa nuottia suomussalmelaiselle lukee kuitenkin aiemmilta kausilta tuttu Sae Kitagawa.

Hussi on tänä viikonloppuna itsekin rallihommissa. Hussi osallistuu Italiassa Regione Piemonte -ralliin yhdessä Matias Henkolan kanssa. Rallit.fin tietojen mukaan Hussi nuotittaa myös ensi viikolla Kroatian MM-rallin.

Regione Piemonte -rallissa Hussi ja Henkola kilpailevat lisäluokassa, jossa on mukana myös Hyundain WRC-tallin ex-päällikkö Andrea Adamo. Torinolainen istuu WRC-autossa ja lukee nuottia Luca Pedersolille.

Pääsarjassa on mukana suomalaiskuski Roope Korhonen kartturinsa Anssi Viinikan kanssa. Kolmen ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Citroenin Rally2 -autolla ajava suomalaiskaksikko on kilpailussa 11. tilalla. Eroa kärkeen on tullut vajaa minuutti. Korhonen ja Viinikka kisaavat ensi kertaa urallaan asvaltilla.

Taso Regione Piemonte -rallissa on äärimmäisen kova. Ykköstilaa kolmen pätkän jälkeen pitää ranskalainen Stephane Lefebvre niukalla 6,9 sekunnin erolla ennen isäntämaan Fabio Andolfia. Giandomenico Basso on neljäntenä ennen WRC-auton ratistakin tuttua Hayden Paddonia. Citroenin Mads Östberg puolestaan menetti pelin heti alkuun, kun lauantaina avauspätkällä eroa kärkeen tuli liki 20 minuuttia.

Tour de Kyushu in Karatsu, tilanne EK6/12 jälkeen:

1. Heikki Kovalainen Skoda 35.27,0
2. Daiki Arai    Peugeot +56,1
3. Osamu Fukunaga  Skoda  +56,7
4. Takuma Kamata   Subaru +1.11,3
5. Norihiko Katsuta Toyota +1.13,8

Rally Regione Piemonte, tilanne EK3/8 jälkeen:

1. Stephane Lefebvre Citroen 18.34,0
2. Andrea Crugnola  Citroen  +6,9
3. Fabio Andolfi   Skoda   +11,8
4. Giandomenico Basso Skoda   +13,5
5. Hayden Paddon   Hyundai  +17,3
6. Damiano De Tommaso Skoda   +21,0
...
11. Roope Korhonen Citroen   +59,8

Lue myös nämä

 • Uusimmat